Glavni ženski liki Strasti od leve prosti desni: Ajda Smrekar, Inti Šraj in Katarina Čas. Foto: MMC RTV SLO
Glavni ženski liki Strasti od leve prosti desni: Ajda Smrekar, Inti Šraj in Katarina Čas. Foto: MMC RTV SLO
Inti Šraj
Inti Šraj igra tudi v filmu Vampir z Gorjancev ob Sebastianu Cavazzi. Foto: MMC RTV SLO
Strasti se danes umikajo s tv-zaslonov. Foto: MMC RTV SLO

Danes se z zaslonov poslavlja prva slovenska tv-nadaljevanka Strasti. Glavni razlog za ukinitev snemanja je po besedah vodstva RTV Slovenija gospodarska kriza, pa tudi pričakovanja glede gledanosti so bila po njihovih besedah večja. Kakor koli, liki iz nadaljevanke so si v tem času med gledalci pridobili kar nekaj naklonjenosti in na žalost nekaterih se njihovi junaki poslavljajo po 60 delih nadaljevanke.

Tokrat smo se o Strasteh pogovarjali z igralko Inti Šraj, ki v nadaljevanki igra lik Pie. Več o snemanju nadaljevanke v intervjuju spodaj ...

Strasti se poslavljajo od tv-zaslonov. Kakšni so vaši občutki - boste pogrešali vsakodnevna snemanja ali se veselite novih izzivov?
Občutki so mešani. Vsi sodelujoči smo investirali svoj čas in energijo v projekt, ki ga nismo mogli speljati do konca oziroma ga nismo na nikakršen način zaključili. Nihče tudi ne govori o tem, da je ogromno ljudi čez noč ostalo brez službe. Samega snemanja pa ne pogrešam. Za nami je zelo intenzivno obdobje in zelo prijetno je imeti več prostega časa.

Ko smo že pri novih izzivih ... imate že kakšne ponudbe ali načrte za prihodnost?
Lažje bi načrtovali prihodnost, če bi nam sodelujočim kdo povedal, da bo do ukinitve prišlo. Tezko verjamem, da so take odločitve na nacionalni televiziji lahko tako nenadne, ali pač.

Se boste po koncu snemanja vrnili v Pariz ali ostajate v Ljubljani?
Vračam se v Pariz. Nato se spet vračam v Ljubljano ...

Ali že veste, kako se bodo stvari dokončno razpletle za lik Pie, ki jo upodabljate? Koliko časa vnaprej so vam sicer scenaristi sproti razkrivali dogajanje?
Noben lik ne bo doživel razpleta, kajti do prekinitve je prišlo čez noč. Nobena zgodba se ne konča, serija je enostavno prekinjena. Zgodbe so nam bile razkrite za en ali dva bloka (se pravi dva tedna) vnaprej.

Ste se na snemanju še posebej zbližali s kom iz igralske zasedbe, s komer nameravate še naprej ostati v stikih?
Vsa spoznanstva na snemanju so bila prijetna in prepričana sem, da se bomo še srečevali na drugih projektih.

A. K./A. M.