Iva pravi, da sama za avtogram ni še nikoli nikogar prosila. Foto: Liffe / Matej Kerec
Iva pravi, da sama za avtogram ni še nikoli nikogar prosila. Foto: Liffe / Matej Kerec

Gledališka in filmska igralka je pred kratkim prejela novo priznanje, in sicer nominacijo za najboljšo igralko na prvih MTV-jevih regionalnih filmskih nagradah. Nominacijo si je prislužila zaradi svoje vloge v srbskem filmu Besa Srđana Karanovića, v katerem je odigrala učiteljico Leo. Prav ta vloga ji je prinesla tudi priznanje za najboljšega tujega igralca na niškem festivalu.

Poleg Krajnčeve so nominirane še Marija Škaričić (Majke asfalta), Nina Janković (Montevideo, Bog te video), Lucija Šerbedžija (Sedamdeset i dva dana) in Branka Katić (Žena sa slomljenim nosem). Zmagovalko bodo razglasili 6. junija.

Med spletnim klepetom je Iva razkrila, da s srbščino med snemanjem filma ni imela težav: "Glede na to, da še spadam v generacijo, ki je imela srbohrvaščino še v šoli, mi srbščina ni bila tuja. Sta pa v vsakem primeru M. Manojlović in Karanović poskrbela za marsikatero novo besedo."

Naše uporabnike je zanimalo tudi, ali je imela Iva kdaj težave z goloto, katere so njene najljubše filmske igralke, kako slava vpliva na njeno zasebno življenje in še mnogo drugih stvari - odgovore na vsa ta vprašanja lahko izveste tukaj.