So vam všeč fatalne lepotice ali prisegate bolj na kaj drugega? Foto: RTV SLO/K. S.
So vam všeč fatalne lepotice ali prisegate bolj na kaj drugega? Foto: RTV SLO/K. S.
Katerega Slovenca in katero Slovenko bi vzeli s seboj na samotni otok? Foto: EPA

Slovence.

Sprašujemo vas, katerega Slovenca in Slovenko bi vzeli s seboj na samotni otok v Tihem oceanu.

Morda nekoga, ki vas spravlja v smeh? Ali nekoga, na katerem bi si zgolj pasli oči? Nekoga, ki ga občudujete? Kaj pa nekoga, s katerim bi se lahko pogovarjali pozno v noč? Ob katerem Slovencu in Slovenki z našega seznama vas torej ima, da bi pripravili kovček in rezervirali letalsko vozovnico? Izberite sami!

112 znanih Slovencev
Pripravili smo namreč spletno slikovno glasovanje, kamor smo uvrstili 112 znanih slovenskih obrazov, 56 moških in 56 žensk. Nekatere smo na seznam uvrstili zato, ker so uspešni, druge zato, ker so lepi, tretje zato, ker so zanimivi, nekatere pa tudi samo zato, ker so pač slavni. Seveda bo vsak izmed vas koga zaman iskal med objavljenimi imeni, a vsem željam bi lahko ustregli samo, če bi na tem seznamu objavili kar telefonski imenik Slovenije.

Dvakrat po sedem kategorij
Slovence smo razdelili v sedem kategorij: politiki, glasbeniki, športniki, igralci, voditelji, poslovneži in šarmerji. V vsaki kategoriji lahko glasujete samo za enega. Tudi Slovenke so razdeljene v sedem kategorij: političarke, športnice, igralke, voditeljice, glasbenice, dame v zrelejših letih in manekenke, misice. V vsaki kategoriji se lahko torej odločite samo za eno ime.

Na koncu še veliki finale
Glasovanje bo trajalo dva tedna, nato pa bomo razglasili zmagovalce posameznih kategorij, ki se bodo tako uvrstili v veliki finale, kjer boste lahko še teden dni izbirali med dvanajstimi finalisti in finalistkami - zmagovalci in zmagovalkami posameznih kategorij. 25. aprila pa bomo razglasili najbolj zaželenega Slovenca in najbolj zaželeno Slovenko po izboru obiskovalcev našega spletnega portala. Zmagovalca bosta seveda tista, ki bosta prejela največ vaših glasov.