Andrej se je potožil, da organizatorji še dva dneva pred izborom ne želijo razkriti niti imena žirije. Foto: RTV SLO
Andrej se je potožil, da organizatorji še dva dneva pred izborom ne želijo razkriti niti imena žirije. Foto: RTV SLO
Tadeja Ternar
Andrej Tadeji ne napoveduje visoke uvrstitve.

Absolutno ne razumem, po katerih kriterijih izbirajo najlepše, saj se mi zdi to nemogoče.

Andrej Hofer
Tatana Kucharova
Od nekdanjih mis sveta se je najprej spomnil najbolj 'sveže', lanske zamgovalke Tatane Kucharove. Foto: Reuters

Andrej je prepričan, da je izbor dekleta, ki se eno leto bohoti z nazivom mis sveta, prej loterija kot odraz resnične lepote, saj je med toliko lepimi obrazi nemogoče izbrati absolutno najlepšega. Kaj pa je v pogovoru za MMC še zaupal stari televizijski "maček"?

Izbor za Miss sveta 2007 si oglejte v soboto ob 19.55 na 1. programu Televizije Slovenija.
V svojem blogu na MMC-jevem Mojem spletu ste napisali, da se komentiranja prireditve niti ne veselite preveč. Zakaj?
To sem napisal kot provokacijo, saj so mi pred dnevi novinarji neke priloge dejali, da so prejšnji komentatorji pustili zelo slab vtis, saj naj bi bolj kot dobro pripravo in strokovnost cenili to, da so jih slišali prijatelji. Potrudil se bom, da bo komentiranje pestro, ne morem pa ga popestriti s tem, da bi za mikrofonom sedel v kopalkah. Da pa ne bo nesporazuma: nikakor ni res, da mi ni do komentiranja te prireditve, samo ne čutim potrebe, da bi se primerjal z delom prejšnjih novinarjev.

Kakšno je vaše mnenje o lepotnih izborih? Je mogoče izbrati le eno dekle ali velja pregovor, da imajo vsake oči svojega malarja?
Na prireditvi je toliko lepih obrazov in teles, da ni možno izbrati le ene lepotice. Ta izbor dojemam bolj kot spektakel, predstavitev tega, kar je lepo za oči.

Spremljate letošnje dogajanje na Kitajskem. Ali favoritinje spet prihajajo iz istih držav kot prejšnja leta (Indija, Venezuela, kakšna Severnoevropejka)?
V prejšnjih letih sem izbor za mis sveta spremljal bolj "iz lože", torej iz stranskega kota, saj nisem dejavno sodeloval pri njem. Na stavnice ne dajem poudarka, saj jih podobno kot pri drugih velikih tekmovanjih, kot je na primer Evrosong, oblikujejo ljudje, ki so na kraju dogajanja. Letos bo o najlepši Zemljanki spet odločala žirija, a kitajski organizatorji so zelo skopi z informacijami, kdo bo sedel v njej, prav tako pa še niso razkrili glasbenih gostov na prireditvi.

Kakšne možnosti ima po vaše mis Slovenije Tadeja Ternar? Je bila med toliko dekleti opažena?
Izbor je nedvomno tudi politično motiviran, zato priznam, da sem zelo skeptičen glede njene visoke uvrstitve. Mislim, da ne bo igrala preveč vidne vloge. Brez dvoma pa je bila opažena in je pritegnila veliko pozornosti.

K kakšnimi besedami pa boste predstavili Tadejo, ko se bo sprehodila po odru?
Sodeč po preteklih lepotnih izborih, bom imel zelo malo časa za predstavitev vsake posamezne tekmovalke, saj lepotice prihajajo na oder v skupinah, zadeve se zato zelo hitro odvijajo. Za kaj več, kot so osnovni podatki, torej starost, višina in teža vsake lepotice, bo zato verjetno zmanjkalo časa.

Katera od preteklih mis Slovenije in mis sveta vam je najbolj ostala v spominu?
Tako na prvo žogo bi rekel Sanja Grohar, ki je tudi tekmovala v Sanyi na Kitajskem. Zelo simpatična pa se mi zdi tudi lanska mis sveta, Čehinja Tatana Kucharova.

A. P.

Absolutno ne razumem, po katerih kriterijih izbirajo najlepše, saj se mi zdi to nemogoče.

Andrej Hofer