Sebastian Cavazza - poosebljenje pravega (slovenskega) überseksualca? Foto:
Sebastian Cavazza - poosebljenje pravega (slovenskega) überseksualca? Foto:

Novica se je takoj uvrstila med najbolj brane zadnjih dni, pod njo se je zvrstilo kar 50 komentarjev. Takrat smo vas pozvali tudi, da nam v teh komentarjih razkrijete, katere slovenske moške bi po vašem mnenju lahko uvrstili med überseksualce. To ste tudi storili, zato smo vaše predloge zdaj zbrali na enem mestu in vam jih v spodnji galeriji predstavljamo tudi v sliki.

Pa ponovimo še enkrat, kakšna je pravzaprav definicija überseksualca. Gre za tip novega, zaželenega moškega, ki je samozavesten, dejaven, spoštuje ženske, razmišlja globalno, je vreden zaupanja, sočuten, a hkrati naraven in opazen. Je spoj tradicionalnih vrednot in zanesljiv prijatelj, ki "svoje fante" z veseljem povabi na viski in cigaro. Naši južni sosedje so za "top tri" überseksualce izbrali svojega nogometnega selektorja Slavena Bilića, igralca Krešimirja Mikića ter igralca in pevca Radeta Šerbedžijo.

A nikar ne zamenjujte pojmov überseksualec in metroseksualec. Definicija zadnjega je namreč: gre za heteroseksualnega moškega, ki se že kar pretirano ukvarja s svojim videzom in čigar življenjski slog se sicer stereotipno povezuje s homoseksualci. Sinonim za metroseksualca naj bi bil nogometaš David Beckham, medtem ko v svetovnem merilu kot überseksualca najpogosteje omenjajo igralca Georgea Clooneyja.

Kako pa je torej v domačih logih? Uporabniki MMC-ja ste našteli 20 imen znanih Slovencev, ki si po vašem mnenju zaslužijo naziv überseksualec. Pri nekaterih ste se verjetno šalili, pri drugih mislili smrtno resno - mi o tem nismo sodili. Vse, kar smo storili, je to, da smo jih zbrali na enem mestu v sliki in besedi.

T. H./K. S.