Katarini je prav danes začel nagajati mobilnik. Je to vpliv petka, 13.? Foto: MMC RTV SLO
Katarini je prav danes začel nagajati mobilnik. Je to vpliv petka, 13.? Foto: MMC RTV SLO
Ivanna Scotto di Minico pojasnjuje, da petek, 13. letos prinaša več stabilnosti. Foto: RTV SLO

O vplivu petka, 13., smo vprašali nekaj znanih Slovencev, numerološko razlago pa je za MMC podala astrologinja Ivana Scotto di Minico.

Katarina Čas, ki v nadaljevanki Strasti - prav danes bo na sporedu zadnji del - igra Ano, je povedala, da načelno ni vraževerna. "Mi je pa prav danes začel nekaj nagajati telefon, tako da upam, da bo jutri deloval," je v smehu povedala Katarina.

Priljubljena TV-voditeljica Bernarda Žarn je na vprašanje, ali je vraževerna, odgovorila, da je "bolj verna kot vraževerna". "Življenja sicer ne podrejam tem vražam, vendar pa si vseeno ne upam izzivati usode," je še dodala za MMC.

Voditelj Jure Sešek pa "ne da nič na vraže". "Vedno se mi je to zdelo bolj smešno, čeprav se mi je kdaj tudi kaj neprijetnega zgodilo," je povedal Jure, za katerega je število 13 kot vsako drugo. "Če se zgodi kaj dobrega, je to dober dan, drugače pač ne," je povedal Jure in dodal, da tudi horoskopov ne bere.

O pomenu števila 13 pa astrologinja Ivana pravi ...
Astrologinja Ivana Scotto di Minico je povedala, da je število 13 numerološko povezano s številom 4. Petek, 13., v letošnjem letu 2009 pa je povezan s številom osem. "To ne pomeni nič negativnega. Pomeni več trdnosti in stabilnosti, pri poslu, nepremičninah pa se lahko nekaj premakne z mrtve točke," je povedala Ivana in dodala, da bo v določene stvari morda treba vložiti več truda, ki pa se bo obrestoval.

Ste vraževerni? Vabljeni k pisanju svojih mnenj o vraževernosti v spodnjih komentarjih.

Ivana je še pojasnila: "Število 13, povezano s petkovo astrološko simboliko, pomeni nasprotovanje med željami na materialnem področju in ustvarjanju boljše eksistence, saj je štiri število zemeljskega elementa, ter čustvi, ki nam narekujejo, da se sprostimo in stvari opravljamo spontano, ustvarjalno in le na podlagi trenutnega občutka. Petek je namreč v astrološkem smislu Venerin dan," je povedala Ivana in dodala, da bosta v tekočem letu ti nasprotji v ravnovesju, po zaslugi vodilnega, racionalnega Saturna (seštevek datuma je namreč saturnova osmica).

A. M.