Urška Bačovnik je poročno obleko kupila v ljubljanskem butiku, Janševo opravo pa je po meri izdelala Urška Drofenik. Foto: MMC RTV SLO/Iztok Novak
Urška Bačovnik je poročno obleko kupila v ljubljanskem butiku, Janševo opravo pa je po meri izdelala Urška Drofenik. Foto: MMC RTV SLO/Iztok Novak

Oblikovalka Janševe poročne oprave, znana slovenska modna oblikovalka Urška Drofenik, je za MMC razkrila, da so za veliki dan nekdanjega premierja oblekli v njenem modnem studiu. Posebnih zahtev menda ni imel, temveč se je raje prepustil rokam modnih poznavalcev. Obleko je prišel dvakrat pomerit, da mu je bila "kot ulita", je povedala oblikovalka.

Kaj pa cena? Drofenikova je razkrila, da je obleka višjega cenovnega razreda, saj je pri moških zelo pomembna izbira dobrega blaga tako kot tudi izdelava in modelacija. Janševo opravo so obogatile svilene obrobe in svilena kravata v kombinaciji s "krasnimi" lakastimi čevlji, je še dodala.

"Na tako ganljivem obredu še nisem bila"
Ker smo iz pogovora razbrali, da je bila Urška Drofenik med povabljenci na "poroki leta" v Drežnici, smo jo povprašali še o poroki sami. "Na tako ganljivem obredu še nisem bila. Pevski zbor je s čutnim petjem ustvaril čarobno vzdušje. Bilo je prav filmsko lepo, tako da smo bili vsi kar malo objokani," je povedala in sklenila: "Čeprav sem bila že na mnogo porokah, na tako lepi še nisem bila."

Zabave po poroki se Drofenikovi ni uspelo udeležiti, a je po njenem mnenju "zaobljuba tako ali tako glavni del" poroke, je dodala.