Jagodna pita s sem ter tja kako borovnico se je raztezala vzdolž Slovenske ceste. Foto: MMC RTV SLO
Jagodna pita s sem ter tja kako borovnico se je raztezala vzdolž Slovenske ceste. Foto: MMC RTV SLO
Utrip v Ljubljani
Janković in Türkova s pito velikanko

V dobrodelne namene (za pomoč otrokom, obolelim za rakom) so namreč letos mestni veljaki in društvo Sila znova podirali svetovni rekord v najdaljši sadni piti na svetu. Tokrat je rekord, ki uradno sicer še ni priznan, dolg sladkih 600 metrov.
Radovedneže, fotografe in eminentne osebnosti na Slovenski cesti pred Namo je najprej nagovoril povezovalec Tone Fornezzi - Tof, oblečen v priložnosti primerno belo-rdečo obleko, in pozdravil mecenko dogodka, slovensko prvo damo Barbaro Miklič Türk.
Vnuk si bo pomagal pito kupiti sam
Ta je zbrane pozvala k veselmu nakupovanju pite (kos je imel simbolično ceno enega evra, ves izkupiček pa gre v dobrodelne namene), nato pa je spregovoril še ljubljanski župan Zoran Janković, ki je takoj odštel 100 evrov za pito.
Tof ga je še vprašal, če bo tako kot lani kos pite odnesel vnukom, a je Janković takoj pribil: "Ne, letos ne. Če hoče pito, jo bo moral sam kupiti!" Na županovo žalost mu niso pustili rezati sladice, saj "imamo za to strokovno osebje". Omenjeno osebje: pekarski mojstri iz Marchéja, ki so poskrbeli za pito iz jagod, smetane, listnatih mandljov, borovnic in malin.
Po poziranju za fotografe je bil lov na jagodno-smetanovo velikanko uradno odprt in sladkosnedi mimoidoči so se kar prerivali, kdo bo prvi dobil kos rekordne pite.
Več si oglejte v priloženi galeriji in videoposnetku na desni.

K. S.

Utrip v Ljubljani
Janković in Türkova s pito velikanko