Jasmina se s sedeža voditeljice Poročil seli k osrednji informativni oddaji TV Dnevnik. Foto: MMC RTV SLO
Jasmina se s sedeža voditeljice Poročil seli k osrednji informativni oddaji TV Dnevnik. Foto: MMC RTV SLO
Jasmina Jamnik
Za svoj prvi TV-prispevek je prejela nagrado Združenja nacionalnih televizij jugovzhodne Evrope. Foto: MMC RTV SLO

Jasmina je do zdaj vodila oddajo Poročila, kjer jo bo nadomestil novinar regionalnega RTV centra Maribor Saša Krajnc, v timu voditeljev TV Dnevnika pa se bo pridružila Manici Janežič Ambrožič, Eleni Batisti Štader, Igorju Juriču in Dejanu Ladiki.

Njena novinarska pot na Televiziji Slovenija se je začela jeseni leta 2002, ko je bila uspešno sprejeta na avdiciji RTV Slovenija in začela aktivno sodelovati v televizijskem novinarstvu v eksperimentalnem programu TV Slovenija. Leta 2003 je prestopila v informativni program TV Slovenija in v začetku leta 2004 začela voditi jutranjo oddajo Poročila (ob 7., 8., 9. in 13. uri), pozneje pa tudi Poročila ob 15. in 17. uri ter novičarski del znotraj oddaje Odmevi.

Intervju z Jasmino si preberite tukaj.


Nagrada za najboljši prispevek

Jasmina je danes voditeljica in novinarka, ki za informativne oddaje pripravlja prispevke s področja sociale (brezposelnost, problematika upokojencev in mladih družin) in zdravstva. Za prvi pripravljen in objavljen prispevek na TV Slovenija, ki je v predstavil nastajanje vrhniških pirhov in njihovega avtorja, je prejela nagrado Združenja nacionalnih televizij jugovzhodne Evrope za najboljši prispevek iz poznavanja domače kulturne dediščine.

Na obisku pri CNN-u
Dodatno znanje si je pridobivala v izobraževalnem središču RTV Slovenija in v ameriški televizijski hiši CCN v Atlanti (Georgia, ZDA), kjer je poleg novega znanja pridobila tudi neprecenljiv vir dragocenih poznanstev. V prostem času se ukvarja z amaterskim gledališčem, saj je aktivna članica Kulturnega društva Janez Jalen, ki deluje že 57 let.