Jasna Kuljaj in Boštjan Romih bosta gledalce zabavala ob petkih v oddaji Na zdravje! Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Jasna Kuljaj in Boštjan Romih bosta gledalce zabavala ob petkih v oddaji Na zdravje! Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Helena Blagne
V prvo oddajo sta voditelja povabila tudi Heleno Blagne. Foto: RTV SLO

Oddaja bo potekala ob petkih in gledalcem poskušala približati slovensko narodno bogastvo z domačo glasbo, običaji in z že skoraj pozabljenimi ali pa še danes zelo živimi obrtmi.

Raznovrstni gostje oddaje
Dogajanje bo postavljeno na živahen trg, voditelja pa bosta zastopala vsak svoj del tribune. Od tam se bodo gledalcem predstavljale različne druščine s pomočjo bolj in manj znanih gostov. Tudi vsi glasbeni in plesni nastopi bodo povezani z vsakokratno tematiko oddaje ali pa z gosti na obeh tribunah. Glasbeni gostje bodo žanrsko raznoliki, od tistih, ki izvajajo slovensko ljudsko pesem, do izvajalcev narodno zabavne glasbe in pop glasbe, različnih godb, pevskih zborov, etno skupin, …

Obeta se zabaven petkov večer
Na premierno srečanje s televizijskimi gledalci, ki bo potekalo 19. januarja, sta Jasna in Boštjan med drugimi povabila ansambel Lojzeta Slaka, Heleno Blagne, posebej za to priložnost oživljeno skupino Don Juan, ansambel Toneta Rusa, Akademski pevski zbor Tone Tomšič, vinogradnike z Dolenjske in mnoge druge, kar obeta zabaven petkov večer.

Ljudke in ponarodele pesmi v prvi oddaji
Prva oddaja se bo ukvarjala s slovensko ljudsko in ponarodelo pesmijo. O tem bo marsikaj povedala etnologinja Dušica Kunaver. Skladbe bodo na eni tribuni predstavljale pevke skupine Plamen iz Škocjana na drugi pa člani društva Suha špaga iz Loške doline, svojevrsten prispevek pa bo dodal tudi Tomaž Domicelj. Med gosti bodo tudi Frajkinclarji, Krajcarji, Dupljak in Navihanke.