Jose bo vodil oddajo Glasborola. Foto: MMC RTV SLO
Jose bo vodil oddajo Glasborola. Foto: MMC RTV SLO

"Bučke namreč ponavadi izveš od znancev, ki te najprej čudno gledajo, potem pa le povejo, kaj so slišali," pojasnjuje raper, ki bo od petka na TV Slovenija vodil tudi novo glasbeno oddajo Glasborola.

Celoten klepet si preberite tukaj, spodaj pa si lahko ogledate promocijski spot za oddajo Glasborola.

Kot je v spletni klepetalnici pojasnil Jose bo oddaja, ki bo v živo potekala vsak petek v Areni, sestavljena iz treh sklopov. "Nastopi uveljavljenih slovenskih glasbenikov, nastopi glasbenih potencialov - ta del je tekmovalni - in pa predstavitev spletne videolestvice, predvajali bomo nekaj videospotov in jih komentirali," pojasnjuje Jose in dodaja: "V oddaji bodo tudi komentatorji, strokovnjaki za posamezna področja, ki se tičejo glasbene scene."

In kakšen občutek ima Jose glede oddaje: "Nimam še čisto prave predstave glede same oddaje, ker je pomemben del oddaje tudi publika, ki je na generalki ni iblo. Vabim vse, ki jih zanima zadevo videti v živo, da pridejo v petek ob 18.30 v Areno v BTC, kjer se oddaja dogaja. Snemati začnemo ob 19.00."

Jose vzornike najde vsepovsod
Kje pa Jose, ki je med drugim tudi igralec in seveda predvsem glasbenik, najde svoje vzornike? "Imam veliko vzornikov, in sicer jih srečujem vsak dan. Naučil sem se, da se lahko naučiš od vsakega, ki ga srečaš, kakšno stvar. Mislim, da to dobro ponazorijo moji začetni verzi iz komada Postan ti sam: V lajfu se učim od vseh, od kerih loh kej prdobim, hvala, spoštujem tuje mnenje, mam pa tud lastno mišljenje, da vidm če je sploh za prsluhnt komu, največ pa dolgujem domu."

Komerciala in negativa bodeta v oči, a ...
Raper, ki tudi v svojih pesmih, ki nastajajo v okviru dua Murat & Jose, poudarja pozitivno plat življenja še pravi, da ni nujno, da je negativnih stvari več, le izpostavljene so bolj: "Komerciala in negativa bolj bodeta v oči in imata neprimerno več medijskega prostora. To ne pomeni, da pozitive ni. Da se jo najde, je treba nehati gledati površinsko na zadeve. Priznam, da največ pozitivne energije dobim od družine in prijateljev. Imam to srečo. Druga stvar je pa zelo zanimiva - kar daš, to dobiš. In če bi vsi gledali na to, da ne naredijo drugemu tega, kar si ne želijo, da on naredi njim, bi bil svet lepši."