Jure Sešek v naši klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO
Jure Sešek v naši klepetalnici. Foto: MMC RTV SLO

Tokratni gost MMC-jeve klepetalnice, dolgoletni spiker na Radiu Ognjišče, voditelj in z Nuško Drašček zmagovalec prve sezone Zvezde pojejo je dokazal, da mu služba na verskem radiu ter sledenje božjim zapovedim in pravilom ne preprečuje, da se ne bi tudi sem ter tja obregnil ob tiste, ki jih višja sila ni obdarila s tako dobrimi glasilkami.

Na vprašanje, za katerega slovenskega glasbenika misli, da je sramota za pojem "glasbenik", je Jure spretno odgovoril, da je "nekaj takih, ki bi s svojo glasbo radi osvojili medije. A ti se tako ali tako bolj kot z glasbo ubadajo s pripravo svojih 'kao' odmevnih porok". Na še bolj neposredno vprašanje, če bi posnel duet z omenjenim ženinom, Damjanom Murkom, pa Sešek: "Ne, hvala."

Plesoča zvezda Jure ne bo!
Sicer pa smo v klepetu lahko zvedeli še, da Jure zasebno rad posluša vse od Michaela Bubleja do Gibonnija in Katalene, da občuduje voditelje Radia Ga-Ga, da so njegovi otroci zelo tekmovalno vzeli očkovo sodelovanje v Zvezde pojejo, da pa ga v Zvezde plešejo najverjetneje ne bomo videli. "Olala ... Ne, za take reči sem veliko preštorast!" meni Jure.

In kaj rad počne Jure Sešek v prostem času? Igra nogomet z otroki, sem in tja ga žena zvleče na Šmarno goro, poje v vokalni skupini Krila, kosi travo, obiskuje starša in "zganja podobne vsakodnevne hece". In še mala Seškova modrost: "Ko pride, ga ujamem, izkoristim za družino in upam, da dolgo ostane. Prosti čas!"

K. S.