Sanja je stavila na svoj izjemen seksapil in prepričljivo (po besedah organizatorke) zmagala ter osvojila naziv Femme fatale 2006. Foto: RTV SLO
Sanja je stavila na svoj izjemen seksapil in prepričljivo (po besedah organizatorke) zmagala ter osvojila naziv Femme fatale 2006. Foto: RTV SLO
Gordana Sredojević - Goga, Živa Vadnov in Sanja Grohar.
Femme fatale v živo in na sliki - portret je avtorsko delo Jureta Cekute. Foto: RTV SLO
Sanja Grohar, Živa Vadnov
Nasmeh (nekdanjih) misic. Obe kreaciji oblek razkrivajo veliko kože. Sicer pa, katera ženska, če ne misica, bi si lahko to (upravičeno) privoščila. Foto: RTV SLO

Kot je na prireditvi povedala že sama, ji naziv fatalne ženske ogromno pomeni in ji laska.

Enostavno se vpraša, katera ženska si ne bi želela biti fatalna. Predvsem si želi biti usodna za svojega moškega, če pa je še v očeh kogar koli drugega, je to seveda toliko bolj navdihujoče.

Pa vendarle, kaj je tako zelo fatalnega na njej?
Zakaj so zanjo glasovali? Sanja je kot samokritična samoocenjevalka poskušala ugibati, a kaj hitro je priznala, da njen adut najverjetneje ni samo zunanja lepota. Pravi, da ji veliko ljudi reče, da ima seksapil, izredno ženske in naravne gibe, ton glasu in obrazne poteze. Pač karizmo. Kot vsaka ženska. Res pa je, da si je v zadnjem času intenzivno prizadevala za svojo prepoznavnost in se ogromno gibala v medijih, kar bralce seveda neizmerno spodbuja.

Kaj je treba početi (uradno) fatalni ženski?
Kot je razodela že lanska fatalka, tudi misica Živa Vadnov, ni v tem letu treba početi nič tako zelo zastrašujoče posebnega (ali čudnega). Gre za ugleden naziv, ki ti ga bralci dodelijo zato, ker pač si, kakršen si. Če bi se v tem kontekstu izrazili z bolj filozofskim terminom, bi lahko rekli, da gre preprosto za nagrado tvoje biti. Tebe kot takšnega. Res pa je, da ta naziv izbrani fatalki pomaga pri ustvarjanju njene medijske podobe in ga lahko uporabi, predvsem takrat, ko se želi ukvarjati s področji, ki narekujejo njeno prepoznavnost. Tega naziva se namreč zlepa ne pozabi in s seboj prinaša izredno dragocene in pozitivne stvari. Sanja je sicer dejala, da ga zdaj ne namerava ne vem kako ovekovečiti in ven "plasirati", ker je v Sloveniji že dovolj prepoznavna. Raje bo energijo vlagala v svojo prepoznavnost v svetu glasbe, ker je to področje, s katerim se želi v prihodnje ukvarjati in nadgrajevati svojo osebnost.

Fatalkina glasbena kariera
Sanja obljublja, da bo njen naslednji singel javnost zelo presenetil, ker bo bistveno drugačen. Kaj več o njem ni želela povedati, ker želi, da je pozitivna in udarna sprememba. Izdati album? Seveda. Z mešano čorbo skladb - od balad do moderniziranega popa in r'n'b ritmov. Sicer pa naj bi fatalne ženske po njenem mnenju že skozi zgodovino prikazovali v filmih in knjigah. Danes jih je vse več, na vseh mogočih področjih, kljub temu pa vsekakor niso nič manj usodne kot nekdaj.

In kako se počuti moški, ki je osvojil fatalno žensko?
Hmmm ... ne bomo nikoli izvedeli, saj se je Sanjin sanjski džentlemen zapovedal strogi molčečnosti in vztrajno odklanjal vse bližajoče se mikrofone, diktafone, kamere in sploh pogovore o tem. Ne boste verjeli, tudi v civilni opravi prefriganih novinarjev (in novinark).

Tanja Mojzer