Mojca Kucler Dolinar je v tokratni Piramidi najbolj navdušila gledalce. Foto: RTV SLO
Mojca Kucler Dolinar je v tokratni Piramidi najbolj navdušila gledalce. Foto: RTV SLO
Kaj se znajde na mizi Mojce Kucler Dolinar?

"Najpomembneje je, da skuhaš z ljubeznijo," meni nekdanja ministrica za visoko šolstvo. Mnogo turistov meni, da so bureki in kebabi slovenske poslastice, saj pravih slovenskih jedi v prestolnici ni tako preprosto zaužiti kot nekatero drugo hrano.

Niti britanska kraljica niti nekdanji ameriški predsednik si v naši državi nista oblizovala prstov ob tipično slovenskih jedeh. Mojca Kucler Dolinar je gledalce tokrat najbolj prepričala s svojimi retoričnimi sposobnostmi, ampak kakšna pa je razlika govoriti v državnem zboru ali na govorniškem odru priljubljene oddaje? "Govorniške sposobnosti po navadi pridejo prav, pogosto pa je potrebna tudi vsebina. Prav Piramida je odprla veliko ključnih, občutljivih tem, s katerimi želijo opozoriti na nekatere probleme."

V oddaji so svoje govorniške sposobnosti tako kot po navadi dokazovali trije tekmovalci, ki so poskušali navdušiti gledalce pred malimi zasloni. Rok Ferengja, pevec skupine Rok'n'Band, je v oddajo prišel iz Makedonije, kjer je skupina imela nastop. Medtem ko svoje skladbe predstavljajo tudi v tujini, pa naj bi kmalu izdali novo uspešnico.

V videu na desni strani si lahko ogledate, kateri hrani se nekdanja ministrica ne more upreti?
Ob njem je poskušal prepričati še režiser, pevec in igralec Miha Alujevič, ki so ga v studiu in na tribunah spodbujali tudi nekateri člani skupine Quartissimo in Barbra Drnač. Alujevič je namreč pripravil scenski nastop zmagovalne pesmi na Emi.

C. R.

V spodnji galeriji si lahko ogledate utrinke iz oddaje.

Kaj se znajde na mizi Mojce Kucler Dolinar?