Karin pravi, da se bomo naslednje leto velikokrat vračali domov. Foto: RTV SLO
Karin pravi, da se bomo naslednje leto velikokrat vračali domov. Foto: RTV SLO
Urška Bačovnik in Janez Janša
Ali se bo najvidnejši par slovenske politične scene poročil ali ne, Karin ni izdala. Foto: RTV SLO

V Sloveniji bo nastala nova politična stranka, ki jo bo vodil mlad politik.

Ali bo eden izmed slovenskih filmov nagrajen z zlatim kipcem? Karin namreč napoveduje izredno odmevno nagrado prav na področju filma. Foto: RTV SLO

Rodnost v Sloveniji se bo povečala.

Janez Drnovšek
Karin je napovedala, da bo zdajšnjega predsednika na položaju nasledil moški. Imena ni izdala. Foto: Reuters

Karin se je odgovoru na dve vprašanji izognila, in sicer na vprašanje, ki zadnje čase buri duhove: Ali se bo predsednik vlade Janez Janša poročil s svojo spremljevalko Urško Bačovnik, in na vprašanje o tem, ali bo Slovenijo obiskala kakšna svetovno znana osebnost s področja glasbe.

Vsako leto prinese precej sprememb, tako jih bo tudi leto 2007. Koliko napovedi, ki jih zadnje čase lahko prebiramo na spletnih portalih in v časopisih, se bo tudi uresničilo, bomo videli konec prihodnjega leta. Ali verjamete napovedim vedeževalk, kakšno leto bo leto 2007, ali ne, je odvisno predvsem od vas samih.

Kaj nas bo prihodnje leto najbolj presenetilo na svetovnem in domačem družabnem prizorišču?
Na domači sceni se bodo v ospredje ponovno uvrstili tisti, ki so bili v letih 2005 in 2006 nekako zapostavljeni. Na področju filmske umetnosti lahko pričakujemo izredno odmevno nagrado. V ospredju bodo modni dogodki in vsi tisti, ki so na kakršen koli način povezani z modo - tu gre seveda tudi za slovenske oblikovalke in oblikovalce ter manekenke in manekene. Tujino bo zaznamovalo predvsem zelo veliko razhodov, ki bodo na neki način zaznamovali leto 2007.

Ali lahko v letu 2007 pričakujemo še hujše podnebne spremembe kot letos? Nas bo prizadela kakšna naravna katastrofa?
Najbolj vroča tema pomladi 2007 bo v Sloveniji področje kmetijstva. Predvsem vzhod države bodo prizadele naravne nesreče, pričakujemo lahko ogromno gmotno škodo. Opozorila bi tudi na povečano količino dežja, kar bo kmetijstvu in gospodarstvu prineslo težave.

Česa bo ljudem prihodnje leto najbolj manjkalo, kaj bodo najbolj pogrešali, nad čim se bodo pritoževali?
Ljudem bo prihodnje leto manjkala predvsem medsebojna harmonija. Je pa res, da se bomo v letu 2007 velikokrat vračali domov, k družini. V letu 2007 lahko pričakujemo veliko število nosečnosti in rojstev.

Kako Slovencem kaže na področju športa? Se bo košarkaška ekipa Uniona Olimpija izvlekla iz denarnih težav? Kdo bo novi selektor slovenske nogometne reprezentance?
Kot sem že pred časom napovedala, se bo Union Olimpija rešila. Vidim celo neki uspeh te košarkarske ekipe. Na mesto novega selektorja slovenske nogometne reprezentance prihaja ime, ki bo za vse veliko presenečenje. Tudi to sem že napovedovala, saj Milanič ni imel urejenih stvari.

Kakšno bo ozračje na slovenskem in tujem političnem področju? Se bodo razmere med slovenskimi političnimi strankami zaostrovale? Ali se bodo poleti znova pojavljala nesoglasja s Hrvaško glede meje? Ali lahko v kratkem pričakujemo rešitev romskega vprašanja?
Maj bo dokončno prinesel spremembe na področju vprašanja Romov. Politično lahko pričakujemo zelo zanimiv razplet dogodkov, predvsem v smislu različnih podtikanj. LDS bo naredil še kar nekaj napak in rekla bi, da se bo na slovenskem političnem prizorišču pojavila nova stranka, ki jo bo vodil mlad politik. Premier Janša se bo uspel obraniti vseh mogočih napadov. Leto 2007 bo njegovo leto na področju dela in ljubezni. V letu, ki prihaja, mora paziti na zdravje ali morebitne poškodbe.

Kaj se bo dogajalo s slovenskim kapitalskim trgom (delnice in združevanje naše borze s švedsko)?
Glede finančnih napovedi bom precej previdna, saj se nam obeta razkritje velikega finančnega škandala. Takrat se bo marsikaj spremenilo.

Kaj se bo dogajalo z denarnim trgom (vstop evra v Slovenijo 1. 1. 2007)? Kakšne posledice bodo?
Evro prihaja in vsi se bomo morali navaditi nanj. Težave vidim predvsem v drugi polovici leta, ko bodo cene nenormalno visoke.

Kdo utegne postati predsednik Slovenije jeseni 2007? Ali lahko na tem mestu pričakujemo predstavnico nežnejšega spola?
Predsednik Slovenije bo moški.

Ester Snedec

V Sloveniji bo nastala nova politična stranka, ki jo bo vodil mlad politik.

Rodnost v Sloveniji se bo povečala.