Letošnji in lanski zmagovalec Eme, Anžej Dežan in Omar Naber, sta se za vedno vpisala na listo zmagovalcev. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Letošnji in lanski zmagovalec Eme, Anžej Dežan in Omar Naber, sta se za vedno vpisala na listo zmagovalcev. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Atomik Harmonik
Atomik Harmonik so ena najbolje plačanih slovenskih glasbenih skupin. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Saša Lendero
Saša Lendero tudi v prihodnje pričakuje veliko število nastopov. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

Uspeh jim lahko posledično dvigne honorar in število nastopov. Pojavljanje na našem najbolj prestižnem glasbenem festivalu je prav gotovo finančno najbolj privlačno za mlade, še ne uveljavljene pevke in pevce.

Letošnjemu zmagovalcu Anžeju Dežanu bi se utegnila cena za nastop dvigniti tudi za trikrat. To še zlasti velja ob morebitnem uspehu na izboru za Evrovizijo, ki bo letos v Atenah.

Honorar odvisen od nastopa
Cena na nastopu je odvisna tudi od tega, ali glasbeniki nastopajo samo z nekaj pesmimi, ali pa lahko s svojimi uspešnicami zapolnijo cel večer, tako kot to počne ena najbolje plačanih slovenskih skupin, Atomik Harmonik, ki na večer pospravi tudi nekaj tisoč evrov. Je pa res, da za nastop ne moreš imeti le ene ali dve pesmi. Lanski zmagovalec Eme, Omar Naber, je posnel CD tudi s tujimi pesmimi, njegov nastop pa zdaj traja uro in pol. Cena nastopa je odvisna tudi od tega, ali je nastop vezan na dvorano, ali na odprt prostor, kjer se ponavadi zbere veliko ljudi, pa tudi od zvrsti glasbe in od uspešnosti manegerja. Na splošno naj bi uspeh na Emi ceno glasbenikom dvignil tudi do trikrat.

Uspeh ti da nov elan
Saša Lendero, ki je na Emi že drugič zapored zasedla drugo mesto, pravi, da je imela že do zdaj dosti nastopov in podobno pričakuje tudi v prihodnje. Priljubljena pevka meni, da je od pogodbe z založbo odvisno, ali bo sodelovala z najboljšimi producenti, ali bodo njeni spoti bolj kakovostni in dražji. Je pa prepričana, da uspeh na prireditvi, kot je Ema, za glasbenika pomeni nov zalet v karieri in še večji motiv po ustvarjanju novih pesmi.