Rebeka Dremelj med polfinalnim evrovizijskim nastopom v Beogradu, ki pa ji žal ni prinesel finala. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka Dremelj med polfinalnim evrovizijskim nastopom v Beogradu, ki pa ji žal ni prinesel finala. Foto: MMC RTV SLO
Dima Bilan
Dima je s svojim nastopom in pesmijo Believe prepričal Evropo. Foto: Reuters
Sara Isakovič
Sara Isakovič ni osvojila samo olimpijske kolajne, ampak tudi vaša srca, saj ste jo izbrali za mis olimpijskih iger. Foto: MMC RTV SLO
Alicia Keys, Fantasia
Novica o modni hitih in kiksih na podelitvi glasbenih nagrad grammyjev se je uvrstila na 14. mesto najbolj branih novic leta. Foto: EPA

Največ vaše pozornosti med novicami iz sveta zabave je požela tista z naslovom Vrag ni vzel vozovnice za Beograd, ki govori o tem, da je Rebeka Dremelj s svojo pesmijo Vrag naj vzame prepričala največ glasovalk in glasovalcev na Emi 2008. Sledi ji novica Vrag vzel slovenski evrovizijski finale!, v kateri smo poročali, da se Rebeki ni uspelo prebiti v drugi del evrovizijskega tekmovanja, ki je maja potekalo v Beogradu.

Tudi tretja novica na lestvici najbolj branih, Dima je verjel dovolj za zmago, je evrovizijsko obarvana - govori namreč o Rusu Dimi Bilanu, ki je s svojo pesmijo Believe prepričal Evropo.

Na splošno ste najbolj brali evrovizijske novice - med 15 najbolj branimi sta namreč še dve s to tematiko: na sedmem mestu se je znašla novica Finalna mesta Evrosonga zapolnjena, na osmem pa MMC-jev ekskluzivni pogovor z Rebeko takoj po polfinalnem nastopu, v katerem je priznala, da je nad neuvrstitvijo v finale razočarana.

Na četrtem mestu prva neevrovizijska
Četrta novica na lestvici najbolj branih je Žene nogometašev se postavijo na ogled, v kateri smo vam ob začetku evropskega nogometnega prvenstva predstavili žene in dekleta slavnih nogometašev, ki so za svoje moške stiskale pesti in glasno navijale.

Na peto mesto najbolj branih novic se je prebila še ena malo bolj športna - novica z naslovom Izberite mis olimpijskih iger!, v kateri smo vas pozvali, da glasujte za najlepšo tekmovalko na olimpijskih igrah. Na koncu ste izbrali našo plavalko Saro Isakovič.

So Nezemljani res med nami? pa je naslov novice, ki se je uvrstila na šesto mesto lestvice. V tej novici smo pisali o nenavadnih pojavih, dogodkih in poročilih, na podlagi katerih mnogi sklepajo, da Nezemljani res obstajajo. Obenem smo vam v novici ponudili še videoposnetke, ki so po mnenju navdušencev dokazi o obstoju življenja na drugih planetih.

Sledijo zvezdnice zgoraj brez in zvezdniki 90. let
Prispevek Zvezdnice na naslovnicah zgoraj brez je pritegnil toliko vaše pozornosti, da se je prebil na deveto mesto najbolj branih leta 2008. V novici smo zbrali fotografije tistih zvezdnic, ki so zbrale toliko poguma, da so se razgalile za naslovnice različnih revij.

Deseterico najbolj branih novic končuje novica o TV-zvezdnikih 90. let nekoč in danes, v kateri smo pisali o tem, kaj nekoč zelo slavni televizijski obrazi počnejo danes - nekateri so seveda še bolj slavni, drugi pa so počasi utonili v pozabo.

O viktorjih, Damjanu Murku in Slovencih v Hollywoodu
11. mesto je pripadlo novici Iz zakulisja Viktorjev 2007, v kateri smo pisali o podelitvi viktorjev - o zmagovalcih in poražencih, o lepoticah na rdeči preprogi, o zaljubljenih pogledih in visokih gostih na podelitvi medijskih nagrad za leto 2007.

Sledi novica Murko poročno noč preživel med vrtnicami - o samooklicanem štajerskem slavčku Damjanu Murku, ki je za MMC spregovoril le nekaj dni po svoji poroki (ki jo je napovedoval kot "medijski dogodek leta") in razkril, da sta z njegovo Majo poročno noč preživela na neverjetno romantičen način - med vrtnicami.

Novica o Slovencih, ki se jim je uspelo prebiti v Hollywood in tam celo uspeti, se je uvrstila na (srečno) 13. mesto, Poročilo z rdeče preproge na podelitvi grammyjev pa na 14. mesto. Lestvico 15 najbolj branih novic leta 2008 končuje neka druga lestvica - lestvica športnic, ki imajo po mnenju bralcev spletne strani nemškega Bilda najlepše telo.

T. K.