Sanja Grohar bo s fantom in prijatelji novo leto dočakala na Krvavcu. Foto:
Sanja Grohar bo s fantom in prijatelji novo leto dočakala na Krvavcu. Foto:
Nuša Derenda
Nuša Derenda zadnjih nekaj let preživi silvestrovo delovno. Nič drugače ne bo to leto. Foto: RTV SLO
Manca Špik
Manca Špik meni, da je za njo zelo uspešno leto, saj je bila opažena na številnih festivalih, na MMS-ju pa je celo odnesla glavno nagrado. Foto: RTV SLO
Raay in Manca Špik
Raay iz skupine Turbo Angels se vedno bolj uveljavlja tudi kot avtor.
Alenka Gotar
Alenka Gotar bo novo leto dočakala s svojo spremljevalno skupino. Foto: RTV SLO

Sanja Grohar, ki si je pred kratkim postrigla dolge lase in presenetila s simpatično kratko pričesko, bo zadnji večer v letu preživela na Krvavcu v družbi svojega fanta in prijateljev.

Ker sama ni velika ljubiteljica mrzlih zimskih dni in snega, se bo zadrževela predvsem na toplem, medtem ko bodo njen fant in prijatelji deskali zunaj na snegu. "Z družbo se nameravamo zabavati do jutranjih ur, prepričana sem, da se bomo imeli fajn."

Sanja pa je na letošnje leto tudi izjemno ponosna, saj ji je v poslovnem smislu uspelo uresničiti marsikaj, kar si je zamislila - postala je playboyevo dekle leta, začela je razvijati svojo glasbeno kariero, pred kratkim pa je izdala tudi novo pesem, na katero je zelo ponosna, saj naj bi bila nekaj povsem drugačenga od tega, kar je delala do zdaj.

Boštjan ceni spontanost
Boštjan Klun, ki na Televiziji Slovenija vodi oddajo Polnočni klub, bo novo leto preživel v krogu najbližjih, kar se precej razlikuje od bučnega praznovanja, ki ga je imel najprej v mislih. Ker pa je s prijatelji začel prepozno načrtovati novoletni večer, so se zdaj odločili, da se bodo prepustili toku in se bodo preprosto usedli v avto, kam pa jih bo pot pripeljala, pa še ne ve. Vseno pa meni, da jih bo pot zanesla v katero izmed bližnjih evropskih prestolnic.

"Leto 2007 je bilo zame zelo razburljivo, saj sem zamenjal radijsko postajo in televizijsko hišo, razšel sem se z dekletom, zaplesal pa sem tudi v turnirju Zvezde plešejo."

Nekatere čaka delovni večer
Glasbeniki vedo, da si številni ljudje za novo leto želijo zabavo, le kdo pa slovenski narod zabava bolje kot slovenske pevke in pevci. Tako kot že mnogo let bo Nuša Derenda zadnjo noč v letu preživela na odru. "Sem se že sprijaznila, da zadnji večer v letu preživim delovno. Zato pa sem imela nekaj dni prostih v času božiča, ki sem ga preživela v krogu najbližjih."

Nuša bo na silvestrski večer nastopila kar dvakrat, najprej v Kopru, nato pa še v Ljubljani na Prešernovem trgu. Naslednje leto praznuje tudi desetletnico samostojne kariere, kmalu po novem letu pa lahko pričakujemo tudi njen nov CD, tako da jo bomo na odrih videli še več kot običajno.

Manca bo počivala po novem letu
Tudi zmagovalka Melodij morja in sonca Manca Špik bo na silvestrovo morala delati, saj bo nastopila v Velenju, a bodo že naslednji dan na urniku bolj prijetne obveznosti. Privoščila si bo petdnevno potovanje v Dalmacijo, da si odpočije od napornega decembra, takoj zatem pa jo že čakajo nove delovne obveznosti.

Turbo Angelsi se že pripravljajo na Emo
Počivala pa ne bo niti skupina Turbo Angels, saj bodo zabavali štajersko občinstvo v Mariboru. Raay nam je zaupal, da se bodo že v začetku januarja začeli pripravljati na Emo, saj mora biti nastop za tako veliko prireditev res izpiljen. Upa, da bo naslednje leto vsaj tako uspešno, kot je bilo to, saj je ponosen na dosežke skupine. Vedno bolj pa se uveljavlja tudi kot avtor, saj že nekaj časa sodeluje z nekaterimi slovenskimi glasbeniki, predvsem z Manco Špik.

Alenka Gotar bo delo združila z zabavo
Alenka Gotar pa se je odločila, da bo združila poslovne obveznosti in zabavo, saj jo na zadnji večer v letu čaka najprej še silvestrska predstava, po njej pa se namerava odpraviti v Ljubljano, kjer bo odštevala sekunde do novega leta s svojimi spremljevalnimi pevci, ki so jo spremljali na Emi in na Evrosongu. "Ker sem letos z njimi preživela toliko časa, sem se odločila, da z njimi preživim tudi zadnji dan v letu. Upam samo, da ne na mrzlem!" Zaradi zmage na Emi je naenkrat postala izpostavljena v medijih, o letošnjem letu pa je za MMC dejala: "To leto je bilo zame prelomno. Čeprav je bilo včasih težko, pa je, če pogledam vse skupaj, bilo izjemno uspešno."

Brigita in Werner skupaj v novo leto
Brigita Šuler pa je za razliko od drugih glasbenikov na silvestrski večer prosta, zato bo zadnjo noč v letu poskusila kar najbolj uživati. Sicer še nima načrtov, kje in kako bo preživela novoletni večer, prepričana pa je, da bo obkrožena s prijatelji. Med prijatelje pa seveda spada tudi Werner.