V San Sebastianu v Španiji so v okviru mestne kampanje Za božično praznovanje brez plastičnih vrečk postavili božično drevo, izdelano iz recikliranih plastičnih vrečk. Foto: EPA
V San Sebastianu v Španiji so v okviru mestne kampanje Za božično praznovanje brez plastičnih vrečk postavili božično drevo, izdelano iz recikliranih plastičnih vrečk. Foto: EPA
V Bangkoku na Tajskem so postavili velikansko božično drevo, izdelano iz plišastih igrač. 5,4 metra visoko in 2,8 metra široko drevo je sestavljeno iz 5.000 igrač, ki jih bodo za božič razdelili med tajske sirote. Foto: EPA

Združenje za okolijsko komuniciranje in razvoj zelenih skupnosti EcoGuerilla vabi na dobrodelno božično zabavo z okoljevarstvenim konceptom. Zabava se začne v soboto ob 18.00 v Cafe Antico v stari Ljubljani.

Dogodek Gverila darila za božič brez nakupov je namenjen izmenjavi lično zavitih daril po principu: "kar se praši v omari, se lahko podari naprej". Nekatera z blagovno menjavo pridobljena darila bodo podarjena Varni hiši osrednjeslovenske regije.

Do daril povsem brez stresa in brezplačno
Stvari, kot so skoraj nov in nerabljen nakit, zgrešeni nakupi šalov, rokavic, kap, torb in oblačil, bodo udeleženci zabave lahko zamenjali s čim koristnejšim, lepšim ali uporabnim.

Ob domačih božičnih piškotih in punču ter cimetovem čaju za najmlajše in dežurne voznike se bo mogoče dokopati do prazničnih daril ne le zase, temveč tudi za svoje najbližje in prijatelje, in to povsem brez stresa in brezplačno, z blagovno menjavo.

Vstopnica za božično druženje z EcoGuerillo je eno ali več lepo zavitih daril. Zaželjeno je, da so darila zavita v reciklirane materiale in čim bolj ustvarjalno, saj jih bo tako lažje zamenjati. Dobrodošli pa so tudi tisti, ki ne bodo prinesli darila, toda bodo morali zato kakšen evro primakniti v gverilski šparovček.

V prazničnih dneh ni lepšega, kot če se z drobno pozornostjo osreči tudi tiste, ki se prek leta bojujejo za novo in lepše življenje. EcoGuerilla bo zato na zabavi zbirala darila za Varno hišo osrednjeslovenske regije in tako s pomočjo prisotnih polepšala praznike vsaj nekaterim ženskam in otrokom.

Priložite planetarno željo
Za resnično pravljično obdarovanje pa organizatorji vabijo, da se darilom priloži še kakšno planetarno željo, s katero se bo v prazničnem duhu širila pozitivna okoljevarstvena zavest.

Z namenom, da bi odštekane, šaljive, pomenljive, zagrizene in strastne novoletne želje postale resničnost, jih EcoGuerilla zbira tudi na svoji spletni strani.