Pokojna legenda Majda Sepe je poskrbela za mnoge nepozabne slovenske pesmi. Foto: MMC RTV SLO
Pokojna legenda Majda Sepe je poskrbela za mnoge nepozabne slovenske pesmi. Foto: MMC RTV SLO
Marjana Deržaj
Marjana Deržaj je še eno veliko ime slovenske popevke. Foto: MMC RTV SLO

Naše sosede je oddaja, v kateri so znani pevci prepevali stare uspešnice svojih glasbenih kolegov, popolnoma navdušila. Glasovi gledalcev so nazadnje odločili, da je najboljši hrvaški "evergreen" balada Zaustavi se vjetre razvpitega pevca Marka Perkovića Thompsona, v oddaji pa jo je zapela Vanna. Na Hrvaškem je Evergreen zdaj zakorakal že v drugo sezono, pri projektu sodeluje 150 ljudi, stare pesmi pa bodo znova prepevali Goran Karan, Vesna Pisarović, Giuliano in drugi.

Slovensko prepevanje starih uspešnic pa bo vsako soboto potekalo pod imenom Parada. "To bo glasbena oddaja, na kratko povedano, stari hiti v novi preobleki. Pa še glasovali bomo za najboljšo pesem," je v MMC-jevi spletni klepetalnici povedala Saša Einsiedler, ki bo skupaj z Domnom Valičem oddajo tudi povezovala.

Stare pesmi, novi glasovi
Teme pesmi so razdelili v več tematskih sklopov, vsak teden bodo v oddajo povabili tri goste na pogovor o tej temi, znani slovenski izvajalci pa bodo o tem prepevali stare uspešnice. V 24 oddajah, ki bodo na sporedu letos, bodo tako peli o ženskah, pomladi, cvetju, dežju, Ljubljani, očeh, plesu ... najprej, že to soboto, pa o poljubih.

Mikrofon si bodo podajali Nuška Drašček, Nina Pušlar, Anika Horvat, Eva Hren, Ana Dežman, Eva Černe, Samuel Lucas, Boštjan Dermol, Rudi Bučar, Vlado Pilja in drugi, gledalci pa bodo v vsaki oddaji s telefonskim glasovanjem izbrali svojo zmagovalko. Zmagovalne skladbe se bodo na koncu pomerile za naslov naj slovenske skladbe vseh časov.

V spodnjem videoposnetku si lahko ogledate zmagovalno pesem prve sezone hrvaškega Evergreena, Zaustavi se vjetre - najprej v izvedbi Thompsona, nato pa še Vanne.