Prekaljena voditeljica Saša Einsiedler bo poleg glasbenikov in plesalcev v oddaji Parada gostila znane Slovence. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Prekaljena voditeljica Saša Einsiedler bo poleg glasbenikov in plesalcev v oddaji Parada gostila znane Slovence. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Domen Valič
Igralec Mestnega gledališča ljubljanskega Domen Valič se bo prvič preizkusil kot voditelj. Foto: RTV SLO/Stane Sršen

No, pa da takoj razkrijemo skrivnost. Voditelja oddaje Parada, ki prihaja na TV-spored v kratkem, sta znana voditeljica Saša Einsiedler in igralec Domen Valič. Kot je za MMC pojasnil Valič, večje treme pred novo vlogo nima, "seveda pa čutim neko vznemirjanje, ker bom to počel prvič".

Saša pa z voditeljsko vlogo ne bo imela težav, saj je bila, kot nam je povedala, v stiku s kamero ves čas, "je pa res, da bom imela prav svojo oddajo po nekje štirih letih".

S Sašo Einsiedler boste lahko poklepetali tudi v MMC-jevi klepetalnici, in sicer v ponedeljek, 25. 1., ob 10.45. Vabljeni!

In kakšna oddaja pravzaprav je Parada?
V oddaji bodo v živo ob spremljavi Malih ekranov in godalcev nastopali slovenski pevci mlajše generacije, kot so Nuška Drašček, Nina Pušlar, Anika Horvat, Eva Hren, Ana Dežman, Rudi Bučar idr., in podoživljali spomine na znane melodije.

Gostitelja bosta v vsako oddajo povabila tri znane Slovence (pevce, besedilopisce, skladatelje in druge osebe iz javnega življenja) in se z njimi pogovarjala o njihovih spominih na skladbe, povezane s temo oddaje (ljubezensko, domovinsko, socialno ...). Goste bosta spraševala po njihovih spominih na otroške dni, morda ljubezenske težave, prvi poljub, veselje ali žalost, ki jih prikliče določena skladba.

In katera skladba je najljubša voditeljema?
Gledalci bodo v vsaki oddaji s telefonskim glasovanjem izbrali svojo zmagovalno skladbo, v zadnji oddaji pa nato izbrali najlepšo slovensko skladbo vseh časov. Tako smo Domna, ki sicer posluša raznovrstvno glasbo, od rocka, džeza, popa do klasike, vprašali, katera skladba je zanj najboljša. Dejal je, da eno skladbo težko izbere, saj mu je določena skladba, odvisno od "faze , v kateri je, oz. od čustvenega razpoloženja", v določenem trenutku bližje, nato pa spet druga. Prav tako tudi Saša nima najljubše skladbe "za vsa življenjska obdobja", vendar pa je med temi gotovo Anita Tulia Furlaniča, ki si jo pogosto zavrti, ob njej pa tudi z veseljem zapoje. Sicer sta ji blizu rock in pop, "zaradi hčerke pa spremlja tudi glasbo novejšega datuma".

Na večer Evrovizije posebna oddaja
Omeniti še velja, da bo na večer finalnega izbora za pesem Evrovizije 29. maja Parada "evrovizijsko obarvana" in posvečena najlepšim slovenskim evrovizijskim skladbam. Ker pa h glasbi spada tudi ples, bo v oddajah nastopala tudi Plesna skupina Maestro pod koreografskim vodstvom Anžeta Škrubeta.