Prva finalista sta Lukas in Karmen, v nedeljo pa bomo dobili še drugi finalni duet tretje serije oddaj Zvezde pojejo. Foto: MMC RTV SLO
Prva finalista sta Lukas in Karmen, v nedeljo pa bomo dobili še drugi finalni duet tretje serije oddaj Zvezde pojejo. Foto: MMC RTV SLO
Mamma Mia v izvedbi Lukasa in Karmen

Izmed treh zmagovalnih duetov predtekmovanj tretje serije oddaje Zvezde pojejo sta gledalce pred televizijskimi ekrani sta najbolj prepričala baletni solist Lukas Zuschlag in Karmen Stavec s skladbo Mamma mia skupine Abba, ki jima je tako prinesla zmago pred drugouvrščenima Katjo Fašink in Alešem Vovkom – Raayem ter tretjeuvrščenima Sašom Pappom in Tino Marinšek.

V prihodnji oddaji, ki bo na sporedu v nedeljo, se bodo za drugo prosto mesto v finalu pomerili zmagovalca tretje oddaje legendarni fotograf Smiljan Pušenjak in pevka Lidija Kodrič, televizijska voditeljica Tjaša Hrobat Košir in pevec Rudolf Gas ter zmagovalca zadnje serije oddaj Zvezde plešejo Matevž Ogorelec in Tanja Žagar.

Znani pa so tudi že nastopajoči dueti v tretji oddaji drugega kroga, in sicer humorist Jože Krajnc s pevcem Marjanom Uljanom, novinar in animator Jure Mastnak z Marto Zore ter igralec Uroš Fuerst s Tino Gačnik - Tiano.

Najboljša gledanost v svojem terminu
Od 18.362 klicev sta sinočnja zmagovalca, Lukas in Karmen, prejela 8.738 glasov oziroma kar 48 odstotkov vseh glasov gledalcev. Oddaja Zvezde pojejo je bila tudi sicer najbolje gledana oddaja v svojem časovnem pasu, saj si jo je povprečno ogledalo 15,1 odstotka ali 275.600 gledalcev, starih nad 10 let, oziroma 33-odstotni delež vseh gledalcev televizije v času oddaje, je pokazala raziskava podjetja AGB Nielsen Media Research na panelnem vzorcu 450 gospodinjstev.

Še to: zmagovalni duet tretje serije oddaje se bo v superfinalni oddaji Zvezde pojejo pomeril z zmagovalcema minulih dveh serij.

A. K.

Mamma Mia v izvedbi Lukasa in Karmen