Kateri znani Slovenec naj pride k Eriki v goste? Foto: MMC RTV SLO
Kateri znani Slovenec naj pride k Eriki v goste? Foto: MMC RTV SLO
MMC-jevi 'navijači' v zadnji oddaji Piramida. Foto: MMC RTV SLO

Do danes je pod vročimi žarometi svoje retorične sposobnosti v oddaji Piramida preizkušalo že skoraj 200 bolj ali manj znanih Slovencev. Goste v oddaji so zbrali iz vseh vetrov: svoje mnenje o določeni temi so tako podali politiki, pevci, igralci, športniki, misice, celo duhovnik. V vsaki oddaji lahko moči naenkrat merijo le trije tekmovalci, kar seveda pomeni, da je na zalogi še precej znanih Slovencev, ki na svojo uro retoričnega dvoboja še čakajo. Goste izbira ekipa Piramide, ker pa v svoje uredništvo neprestano dobivajo pisma, elektronsko pošto in klice z vašimi predlogi, so se odločili za posebno akcijo, v kateri lahko svoje mnenje poveste tudi vi! Zbrali so 16 imen, ki se v vaših predlogih najpogosteje pojavljajo, na MMC-ju pa jim bomo pomagali ugotoviti, koga si najbolj vroče želite videti v retoričnem dvoboju, pa še niste imeli te priložnosti.

Glasujte zdaj!
Pripravili smo namreč slikovno glasovanje, v katerem lahko izbirate med temi 16 znanimi Slovenci in oddate svoj glas za enega od njih. Rezultati bodo jasen znak in spodbuda zmagovalcu, da se čim prej prikaže v studiu in pokaže, iz kakšnega retoričnega testa je. Pa poglejmo, katerih 16 imen se je znašlo na seznamu.

Kulturniki, politiki in psihiater
Sodeč po vaših predlogih, vas najbolj zanimajo osebe iz kulturnih krogov. Zaželeli ste si igralce Borisa Cavazzo, Polono Vetrih, Pio Zemljič, Iva Bana, Janeza Hočevarja - Rifleta, Andreja Rozmana - Rozo, Branka Đurića - Đura in Braneta Šturbeja, literata Matjaža Pikala in pevca Tomija Megliča. Po vaših predlogih sodeč se tudi politike še niste naveličali, saj so bili tudi politki močno zastopani v vaših predlogih uredništvu. Na stolu ste hoteli videti lanskega kandidata na predsedniških volitvah Lojzeta Peterleta, ministra za obrambo Karla Erjavca, ministra za promet Radovana Žerjava, ljubljanskega župana Zorana Jankovića in predsednico stranke LDS Katarino Kresal. Slovenci pa po vašem mnenju potrebujemo tudi strokovni pogled psihiatra na pereče teme, saj se je na seznamu znašel tudi Slavko Ziherl.

Koga ni na seznamu?
Da ne bo ostalo le pri besedah, si v spodnji galeriji oglejte sličice vseh 16 kandidatov, nato pa oddajte še svoj glas. V komentarjih pod novico pa je prostor za imena znanih Slovencev, ki še niso vrteli jezika v Piramidi in jih tudi ni na seznamu teh 16 ljudi. Napišite, koga bi si vi želeli videti, mi pa bomo vaše predloge posredovali uredništvu Piramide.

T. H.