Prikupna svetlolaska se vrača po kratkem, le dvotedenskem premoru. Foto: MMC RTV SLO
Prikupna svetlolaska se vrača po kratkem, le dvotedenskem premoru. Foto: MMC RTV SLO
Karmen W. Švegl
Karmen W. Švegl, naša dopisnica z Bližnjega vzhoda, bo vsako nedeljo pripravljala prispevke za novo rubriko Svetovno. Foto: MMC RTV SLO
Lorella Flego
Modna poznavalka Lorella Flego se bo najprej posvetila spodnjemu perilu. Foto: MMC RTV SLO

Tudi v osveženi različici oddaje, ki se zdaj vrača po kratkem premoru, Tjaši ne bo dolgčas. "Sovoditelja sicer še vedno ne bom imela, a v studiu ne bom praktično nikoli sama," je simpatična voditeljica povedala za MMC. Prenovljene oblike oddaje se že zelo veseli, saj ponuja številne novosti, še bolj pa bi jo osrečila "nova scenografija oddaje, na katero čakamo že tako dolgo!", svetlolaska izstreli kot iz topa. Tjaša je v novo leto vstopila bolj umirjeno, v družbi prijateljev, navdušil pa jo je sneg, s katerim zadnje dni nebo res ni skoparilo. "Všeč mi je. Rada imam zimo in zimske radosti," priznava in dodaja, da težav na cesti zaradi katastofalnih razmer ni imela, saj se naokrog takrat raje vozi kar z avtobusom.

Največja novost je nova interaktivna rubrika Glasbiator, ki je namenjena predstavitvi kakovostnih mladih, še neuveljavljenih izvajalcev različnih glasbenih žanrov. Vsak teden se bosta med nastopom v živo predstavila dva izvajalca z lastno, avtorsko glasbo. Gledalci bodo s svojimi glasovi izbrali zmagovalca tedna, ki se bo potegoval za zmagovalca meseca. Zmagovalci posameznih mesecev se bodo nato proti koncu leta med seboj pomerili za naslov končnega zmagovalca rubrike.

Doma in po svetu
Od zdaj naprej boste vsako nedeljo spoznavali slovenske vasi. Marjana Grčman vas bo s prispevki Na svoji zemlji popeljala po vseh koncih naše dežele, to nedeljo boste lahko pobliže spoznali podalpske Kitajce. Prek meja pa se bo odpravila Karmen W. Švegl, ki bo v rubriki Svetovno skupaj s svojim možem, danskim snemalcem Gunnarjem Willumom, vsak teden predstavila zanimive zgodbe s svojih potovanj - najprej bodo na vrsti kamelje dirke. Modna poznavalka Lorella Flego se na male zaslone vrača z rubriko Večno, takoj na začetku nam bo razkrila vse skrivnosti spodnjega perila, kaj ali kdo je zaznamoval posamezni teden, pa boste lahko izvedeli v rubriki Profil tedna.

Nekatere stvari se ne spremenijo
Nedeljske popoldneve vam bodo še vedno krajšali stari znanci - legendarni Marjan Jerman bo spet z vami v rubriki Nedeljsko oko, Mateja Janežič in Anže Bašelj bosta pripravljala športne vrhunce tedna, Maša Kljun kulturne dogodke, Andrea F glasbene novičke. Prste si boste še vedno oblizovali z Nigello Lawson, znani Slovenci pa bodo tudi v prenovljenjem NLP-ju greli studijsko sedežno garnituro v najbolj priljubljeni rubriki Fokus.