Mark Žitnik in Sanja Grohar v družbi Patrika Grebla ter zarjavele trobente. Foto: MMC RTV SLO
Mark Žitnik in Sanja Grohar v družbi Patrika Grebla ter zarjavele trobente. Foto: MMC RTV SLO
Miša Margan s Frenkom Novo
Sanja Grohar in Mark Žitnik
Eva Longyka in Marko Vuksanovič

Zadnjo aprilsko nedeljo bodo večerni termin TV Slovenija zavzeli trije pevski pari, ki se bodo potegovali za zmago in napredovanje v naslednji krog oddaje Zvezde pojejo.

Tri znane osebnosti in tri vidna imena slovenske glasbene scene bodo tokrat zapeli skladbe železnega repertoarja slovenske popevke. Daj nasmeh mi nazaj, v originalni izvedbi skupine Panda, ter dve ponarodeli skladbi Zemlja pleše in pa Zarjavele trobente.

TV-voditeljica pela že v otroških letih
Eva Longyka Marušič je znan obraz TV-zaslonov, saj se je mnogi spomnijo kot voditeljice oddaj Besede, besede, besede, pa Igre brez meja, kar osem let pa je vodila Lingo. S televizije se je umaknila, ko je pričakovala prvega otroka, zdaj, ko sta otroka malce večja, pa že razmišlja o morebitni vrnitvi.

Ker je njen oče violinist, ji glasba med odraščanjem ni bila tuja. V otroških letih je bila članica pevskega zbora Modre ptice, veliko je prepevala tudi pri tabornikih, pred dobrim desetletjem pa se je odzvala tudi povabilu na karaoke. V oddaji z Dejo Mušič je takrat zapela pesem Odšla bom še to noč. V tokratnih Zvezdah pojejo bo z Markom Vuksanovičem, pevcem skupine Avtomobili, zapela pesem Daj nasmeh mi nazaj.

Sanjski ženski bo družbo delal Frenk Nova
Mihaela Margan, bolj znana kot Miša Margan, je ženska, ki jo zanimajo manekenstvo, fotomodelstvo, voditeljstvo, novinarstvo, organizacija prireditev … Kar dosti področij, torej. A najbolj je zaslovela kot sanjska ženska, torej tista, za katero so se v resničnostnem šovu potegovali moški snubci.

Njeno prvo srečanje z glasbo je bil instrument - klavir. Po končani nižji glasbeni šoli je igranje klavirja nekako opustila, pozneje ga je zaradi pomanjkanja prostora v stanovanju tudi prodala. A pravi, da se ob vsakem srečanju vsaj malo sprehodi po črno-belih tipkah. Pevskih izkušenj sicer nima, svoj talent pa bo na ogled postavila v družbi Frenka Nove, nekdanjega pevca skupine Babilon in vodjo zasedbe Frenk Nova bend. Zapela bosta zimzeleno skladbo Zemlja pleše.

Televizijski zasvojenec brez glasbenega talenta
Mark Žitnik je televizijec, ki si življenja brez televizije ne zna predstavljati. Iz ljubezni do televizije je v tem poslu že celo desetletje in v teh letih mu je uspelo tudi to, da je na noge postavil lastno TV-postajo.

Zase pravi, da v primerjavi s svojimi sotekmovalkami, nima nobenega glasbenega talenta. To je ugotovil le nekaj mesecev zatem, ko so ga starši vpisali v nižjo glasbeno šolo, kjer je poskušal igrati flavto. Dodaja, da so mu zelo všeč glasbeniki nekdanjih držav Jugoslavije: odraščal je ob Nedi Ukraden, prvi obiskan koncert, Tejči. Glasbenik, ki ga je najbolj navdušil, pa je bil Toše Proeski. Na odru mu bo družbo delala Sanja Grohar, za katero pravi, da je oseba, s katero nimata nikoli komunikacijskih šumov. Zapela bosta skladbo Zorana Predina, Zarjavele trobente.

Od nastopajočih na letošnjem Evrosongu pa bodo v goste prišli predstavniki Hrvaške, to so Kraljevi ulice & 75 Cents.

J. S.

Miša Margan s Frenkom Novo
Sanja Grohar in Mark Žitnik
Eva Longyka in Marko Vuksanovič