Nizozemski lunapark bo v ljubljanskem BTC-ju stal še do 15. junija. Foto: MMC RTV SLO
Nizozemski lunapark bo v ljubljanskem BTC-ju stal še do 15. junija. Foto: MMC RTV SLO
Utrinki iz ljubljanskega lunaparka

Njegovi glavni zanimivosti sta vrtiljak, ki po obliki najbolj spominja na vrtečo se gugalnico, po domače pa se mu pravi kladivo, in znamenita krogla, vpeta med dve elastiki, ki te izstreli visoko v nebo in potem dobro minuto poskakuješ tam nekje ob hali A v ljubljanskem BTC-ju.

Brez nogometa tudi tukaj ne gre
Lastniki tokratnega gostujočega lunaparka so Nizozemci, zato tudi tukaj ni šlo brez nogometa. Zabavišče smo obiskali v pondeljek zvečer, ko je njihova reprezentanca igrala proti Italiji, v lokalu sredi lunaparka so si zaposleni postavili televizor in uživali v predstavi svojih ljubljencev.

V videoposnetku na desni si lahko ogledate posnetke kladiva, krogle, panoramskega kolesa in vrtiljaka Extreme.

Poleg kladiva, krogle in nogometa v gostujočem lunaparku najdejo prostor še klasične zanimivosti - streljanje z lokom, podiranje konzerv, razbijanje krožnikov, lovljenje račk, metanje žogic, večji in manjši vrtiljaki, hiša strahov, stojnice s sladkorno peno in drugimi dobrotami ... Za nagrado lahko osvojite plišaste igrače - od najmanjših do ogromnih, obeske in seveda nogometne žoge.

(Pre)drago in (pre)dolgo
Zabave za vso družino zagotovo ne manjka, zelo veliko težavo pa predstavljajo zasoljene cene. Vstop v zabavišče je brezplačen, vse vožnje na vrtiljakih pa se plačajo posebej - vrteči avtomobilčki stanejo 2,5 evra, vožnja z velikim panoramskim kolesom pa kar 3,5 evra. Pogosto pritožbe letijo tudi na same vrtiljake: vožnje so sicer zabavne in privlačne, vendar so preprosto predolge in od adrenalinskega doživetja nazadnje pripeljejo le še do slabosti, zmajujejo z glavami mnogi, ki so sedli na te vrtiljake.

Tina Hacler

Utrinki iz ljubljanskega lunaparka