Bo z drugo sezono tudi večja tekmovalnost med pevci. Bo žirija bolj stroga? Foto: MMC RTV SLO
Bo z drugo sezono tudi večja tekmovalnost med pevci. Bo žirija bolj stroga? Foto: MMC RTV SLO

V nedeljo bodo svoje pevske sposobnosti pokazali Anja Tomažin s Slavkom Ivančičem, Uroš Smolej z Manco Izmajlovo in Robert Friškovec z Nino Pušlar.

Vsem trem neprofesionalnim pevcem petje ni nič tujega, saj so vsi že stali na takšnih ali drugačnih odrih. Anja Tomažin je kar nekaj let pela v glasbeni skupini, Urošu Smoleju niso tuji muzikali, duhovnik Robert Friškovec pa mora velikokrat zapeti kar v službi.

Nekoč ljubitelj skupin U2 in Duran Duran
Zaporniški duhovnik Robert Friškovec je v mladosti poslušal rock, pel pa je tudi v pevskem zboru in igral klarinet. Ni pa si vedno želel postati duhovnik, saj je nekoč sanjal o karieri kirurga. Zdaj njegovo delo obsega predvsem veliko vožnje, zato mu ni niti najmanj tuje petje v avtomobilu. Za obsojence velikokrat zaigra tudi na kitaro ter jih tako želi spodbuditi k petju. V oddaji Zvezde pojejo bo zapel z Nino Pušlar, ki je prej ni poznal, a pravi, da zdaj dobro ve, kdo je. Mlada pevka pa ne dvomi v njegove pevske sposobnosti in meni, da bosta z Robertom všečen par.

Anji glasbeni odri niso tuji
Čeprav Anjo Križnik Tomažin bolj poznamo kot televizijsko voditeljico, pa marsikomu tudi ni neznana njena glasbena pot s skupino Planet Groove, ki je trajala kar pet let. Zdaj se je usmerila v drugo zvrst glasbe, saj večinoma prepeva otroške pesmi, kot so Bila je huda mravljica, Pika poka, Čebelica Maja, svoji hčerki Lilu. Sedem let se je učila tudi igrati klavir, njena učiteljica pa je bila mama Omarja Naberja. Od nekdaj je bila navdušena tudi nad trobento, zato se je odločila, da bo tudi to preizkusila. Anja priznava, da se je z veseljem odzvala povabilu Slavka Ivančiča, ko jo je povabil k oddaji, a vseeno ne goji prevelikih pričakovanj.

Zaljubljena v muzikal
Igralec Uroš Smolej je svoj pevski talent pokazal že v gledaliških predstavah, pred kratkim je prejel nagrado Prešernovega sklada za vlogo v Kabaretu. Že kot otrok je hodil k pevskemu zboru, a je do svojega glasu kar precej kritičen, saj bi ga na lestvici od ena do deset ocenil le z osem. Že v mladih letih se je prebudil tudi njegov igralski talent, zato je bila Akademija v bistvu edina opcija. Pri glasbi ni pretirano izbirčen, saj pravi, da posluša vse od opere do RNB-ja. Uroš in Manca Izmajlova pa nista popolna tujca, saj sta skupaj že sodelovala v gledališču. Izbor njune pesmi ni pretirano presenečenje, saj oba obožujeta muzikale, zato bomo lahko slišali skladbo iz Fantoma iz opere.