Govorice o poroki Urške Bačovnik in Janeza Janše so v zadnjem času potihnile. Foto: EPA
Govorice o poroki Urške Bačovnik in Janeza Janše so v zadnjem času potihnile. Foto: EPA
Nekateri o poroki sanjajo od otroštva, za druge pa je nepotrebno metanje denarja proč. Foto: EPA
Saška Lendero in Miha Hercog
Saška in Miha bosta kmalu postala starša, zato bosta s poroko še malo počakala. Foto: MMC RTV SLO

Ljubezen je vsepovsod okoli nas, poje ena od pesmi, ki sestavljajo skorajda železen repertoar na poročnih slovesnostih povsod po svetu. Pobrskali smo, ali se na skok v zakonski jarem pripravljajo tudi znani Slovenci.

Vse glasnejše govorice, da se bosta vzela, sta nedavno potrdila pevka Nuška Drašček in njen spremljevalec Miha Rojko. Njuni življenjski poti sta se prekrižali s pomočjo glasbe. Oba sta prepevala v odlični vokalni skupini Perpetuum Jazzile, po prijateljstvu pa je med njim preskočila iskrica in se razvila ljubezen, ki jo bosta zdaj okronala s poroko.

Iris pred oltar s Črtom?
Da naj bi čedalje pogosteje govorila o poroki, se šepeta tudi o misici Iris Mulej in fotografu Črtu Slavcu, ki sta skupaj šele nekaj mesecev, a naj bi bila oba prepričana, da je "to to". Ravno nasprotno, kar se tiče dolžine zveze, je primer lanske udeleženke Eurosonga Rebeke Dremelj, ki je s svojim partnerjem Sandijem skupaj že dolga leta, a pravi, da poroka še pride na vrsto, saj se jima nikamor ne mudi. Dolgoletno zvezo nameravata s sprehodom do oltarja kronati tudi pevka Saška Lendero in njen partner Miha Hercog, a kot kaže, bosta s poroko še malce počakala, saj bosta najprej pozdravila prihod njunega prvorojenca, ki naj bi na svet privekal julija. Poroka v prihodnosti najverjetneje čaka tudi voditelja Marka Potrča in Lili Žagar, ki sta v začetku leta postala ponosna starša sina Tilna.

Kako kaže s porokami politikov?
In še skok na politično prizorišče: največ prahu sta lani dvignila takratni premier Janez Janša in njegova zaročenka Urška Bačovnik. Se bosta poročila ali se ne bosta, je bilo nekaj časa glavno vprašanje, pojavile so se že mogoče poročne obleke, pred kratkim pa je Bačovnikova obiskala tudi poročni sejem v Celju, in govorice o poroki so znova oživele. Zanimivo je, da je tudi zdajšnji premier Borut Pahor "koruznik": že več kot desetletje je v zvezi z odvetnico Tanjo Pečar, a se za formalno potrditev ljubezni do zdaj še nista odločila. V srečni zvezi sta že nekaj časa tudi generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl in antropologinja Jerca Legan. Bodo tudi njima kmalu zapeli poročni zvonovi?

K. T.