Se boste šalam stand up komikov smejali tudi vi? Foto: EPA
Se boste šalam stand up komikov smejali tudi vi? Foto: EPA

Med posebnimi gosti letošnjega, tretjega festivala Panč, sta Britanca Dave Thompson in Adam Bloom ter Američan Scott Capurro, skupno pa se bodo ljubitelji komedije med 22. in 25. avgustom na Ljubljanskem gradu smejali kar 24 stand up komikom, tako iz Slovenije kot iz tujine.

Več o letošnjem festivalu Panč boste lahko izvedeli v petek, 30. julija, ko na spletni klepet prihajata komika Boštjan Gorenc - Pižama in Perica Jerkovič.

Poleg največjih zvezd, Thompsona, ki je znan po samosvojem slogu in enovrstičnicah, v izvirni BBC-jevi risanki Telebajski pa je glas posodil Tinkyju Winkyju (oz. po naše Tinki Binki), Capurra, ki se pri svoji improvizaciji pogosto dotika tem homoseksualnosti in rasizma, in Blooma, ki ima za seboj že več kot 15 let uspešnih nastopov, bodo nastopili tudi gostje iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Madžarske.

Seveda ne bodo manjkali niti najboljši slovenski stand up komiki - Vid Valič, Boštjan Gorenc - Pižama, Tin Vodopivec in Perica Jerković. Organizatorji pa so k sodelovanju povabili tudi začetnika slovenske stand up komedije Vinka Šimeka.