Iris Mulej ni le manekenka, ampak je v svoje kreacije odela že tudi nekaj znanih Slovencev. Foto: RTV SLO
Iris Mulej ni le manekenka, ampak je v svoje kreacije odela že tudi nekaj znanih Slovencev. Foto: RTV SLO
Sanja Grohar
Sanja Grohar se je preizkusila tudi na pevskih odrih, posnela je tudi videospota za pesmi Moje sanje in Varaj me, varaj. Foto: RTV SLO
Živa Vadnov
Živa Vadnov se bolj kot modi posveča moderiranju prireditev in televizijskemu voditeljstvu. Foto: RTV SLO
Mis Slovenije 2003 Tina Zajc, krono ji predaja Nataša Krajnc
Mis Slovenije 2003 Tina Zajc in Nataša Krajnc sta obe pred prejetjem krone več let trenirali ples. Foto: RTV SLO
Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj je Slovencem pokazala svoje plesno znanje v nedeljski oddaji Spet doma, kjer so zaplesale še druge zvezde. Foto: RTV SLO

Katere so lepotice, ki so pred Tadejo Ternar že osvojile ta laskavi naslov?

Večina izmed njih se pojavlja na številnih modnih revijah domačih in tujih modnih oblikovalcev, na družabnih prireditvah, nekatere pa opustijo manekensko kariero in nadaljujejo študij ali se podajo poslovnim izzivom naproti.

Katera izmed slovenskih misic pa je bila vaša favoritinja? Zaupajte svoje mnenje v komentarjih pod novico ali na Mojem spletu.


Svojo kariero bo nadaljevala čez lužo


Najbolj aktualna je dobitnica naslova mis Slovenije 2006 Iris Mulej, ki je predtem osvojila že vrsto lepotnih naslovov, med drugim je postala tudi mis Hawaiian Tropic in mis Universe. Mnogi Slovenci so ji pripisovali največ možnosti za uvrstitev v finale na izboru za mis sveta, saj se poleg lepote lahko ponaša tudi z visokim inteligenčnim kvocientom. A se na žalost to ni zgodilo, vendar je Primorka vseeno zelo dobro unovčila naslov najlepše. Še posebej je zaželena med oblikovalci modnega perila. Iris se dejavno ukvarja tudi z dobrodelnostjo, pred kratkim je prejela nagrado za človekoljubne dejavnosti zaradi projekta Nikoli sam, ki pomaga otrokom in mladostnikom do stilske preobrazbe in jim poveča samozavest. Pred kratkim se je razšla s fantom Juretom Zorčičem, zato pa se je odločila, da se bo še bolj posvetila manekenski karieri v ZDA.

Fatalka in Playboyevo dekle
Sanja Grohar, mis Slovenije 2005 se je po prejetju naslova veliko pojavljala v medijih. Postala je obraz podjetja spodnjega perila Lisca, prejela pa je še naslov fatalke leta 2006. Leta 2006 je odvrgla vsa oblačila za moško revijo Playboy in prodala največ izvodov v zgodovini slovenskega Playboya, prislužila pa si je tudi naslov Playboyevega dekleta leta 2007. Pred mis Slovenije je nastopila tudi na drugih lepotnih tekmovanjih, pri 18 letih je bila prva spremljevalka mis Universe, takrat ko je zmagala Iris Mulej.

Ko je prejela naslov, se je odločila, da bo poskusila narediti tudi pevsko kariero, nastopila je tudi na nekaterih slovenskih festivalih in posnela videospot.

Kariero nadaljuje pod televizijskimi žarometi
Mis Slovenije 2004 Živa Vadnov z merami 86-62-90 se je v nasprotju z drugimi misicami, ki pojejo in hodijo po modnih brveh, bolj osredotočila na televizijo, preizkusila se je tudi kot plesalka v Marievih Zvezdah plešejo. Pojavlja se tudi na družabnih prireditvah, a velikokrat službeno, nazadnje je vodila izbor Lepe sosede. Pred Sanjo Grohar je prejela tudi naziv femme fatale leta 2005, ki so ji ga podelili bralci ženske revije.

Plesalki Tina in Nataša
Mis Slovenije 2003 Tina Zajc je tisto leto osvojila še naslov mis One, pred tem tekmovanjem pa je tako kot mnoge druge nastopila tudi na mis Universe, kjer je leta 2003 postala prva spremljevalka. Ljubljančanka je danes v medijih manj prisotna kot preostale misice, zelo rada pa sodeluje v dobrodelnih akcijah.

Tudi Nataša Krajnc se v medijih manj pojavlja, saj se je bolj posvetila poslovnim izzivom. Naslov mis Slovenije 2002 je prejela pri 22 letih, v preteklosti pa je deset let plesala balet.

Pevka in oblikovalka spodnjega perila
Rebeka Dremelj je svoj naslov verjetno znala najbolje izkoristiti, saj je danes uspešna slovenska pevka. Nastopila je tudi v filmu Na moji Vesni, posnela pa je več videospotov in CD-jev. Veliko nastopov ima po Sloveniji in v državah nekdanje Jugoslavije, svoje plesno znanje pa ne dokazuje le na nastopih, ampak ga je pokazala tudi v Zvezdah plešejo.
Rebeka, ki je mis Slovenije postala leta 2001, se je odločila, da se bo preizkusila tudi v modnem oblikovanju in je na tržišče poslala svojo znamko spodnjega perila.