Kam gredo naši politiki na dopust? Foto: RTV SLO
Kam gredo naši politiki na dopust? Foto: RTV SLO
Janez Janša in njegovi strankarski kolegi bodo dopust delno preživeli v slovenskih gorah. Foto: RTV SLO

Predsednik države Janez Drnovšek bo do 5. avgusta dopustoval na avstrijskem Koroškem, medtem ko si bo predsednik vlade Janez Janša ogledal hribe in tudi morje, je poročala TV Slovenija.

Janša že kar nekaj let zapored odhaja na krajši oddih v Lepeno v dolino Trente. S strankarskimi kolegi pa se namerava odpraviti še na zanj najlepši gori Škrlatico in Triglav, kjer bodo praznovali 110. obletnico postavitve Aljaževega stolpa. V drugem delu dopusta bo obiskal tudi Split, kamor ga je povabil hrvaški kolega Sanader, da bi si skupaj ogledala spektakularno nogometno tekmo med Hrvaško in Brazilijo.

Tudi predsednik državnega zbora France Cukjati namerava, podobno kot Janez Podobnik, ostati kar v Sloveniji. Zanimajo ju predvsem slovenski hribi in doline. Prek luže v ZDA pa se bo z ženo odpravil finančni minister Andrej Bajuk. V New Yorku in Washingtonu bosta obiskala svoji vnukinji.

Vodilni mož nacionalne stranke Zmago Jelinčič je dejal le, da se odpravlja nekam na jug, vsekakor pa to ne bo Hrvaška, kamor se je nameraval odpraviti Pavle Gantar, kateremu pa je načrt padel v vodo, zato bo morda ostal celo doma.