Klemna Slakonjo čaka delovna jesen, saj zraven oddaje pripravlja še projekte v gledališču in na filmu. Foto: MMC RTV SLO
Klemna Slakonjo čaka delovna jesen, saj zraven oddaje pripravlja še projekte v gledališču in na filmu. Foto: MMC RTV SLO
Klemen Slakonja in Tjaša Železnik
Prva oddaja NLP bo posvečena slovenski popevki. Foto: EPA

"Dva meseca sem imel prosta, zato sem ta čas izkoristil, kolikor je bilo le mogoče. Malo sem bil na morju, malo doma v Brežicah, malo pa v Ljubljani. V poletnih mesecih sem se spočil, zdaj pa se že veselim novih izzivov," je dejal Klemen, ki se jeseni spet vrača v oddajo NLP.

Oddaji se ne obetajo prevelike konceptualne spremembe, edina razlika bo, da se bo Družabna pomaknila na začetek oddaje, ustvarjalci rubrik pa ostajajo enaki.

Nedeljski popoldnevi v družbi Tjaše in Klemna bodo tudi pol ure daljši, ta čas pa bodo izkoristili tako, da bo ostalo več časa za pogovor z gosti v rubriki Fokus. Prva oddaja, ki bo na sporedu 7. septembra, bo v celoti posvečena slovenski popevki, v zaključnem delu oddaje bodo tako gostili Jureta Ivanušiča in Tajdo Lekše.

Igralec, voditelj in imitator
Po napornem letu, ko je začel voditi oddajo NLP, sodeloval je kot imitator v Radiu Ga-Ga in oddaji Hri-Bar, ob tem pa je še usklajeval šolske obveznosti, ki jih je imel v zaključnem letniku AGRFT-ja, je Klemen komaj čakal poletne mesece. V tem času se je spočil, zdaj pa je že nazaj v pogonu, saj trenutno pripravlja predstavo v koprskem gledališču, zaključiti pa še mora tudi snemanje filma, ki ga režira Janez Lapajne.

Film še ne prihaja na filmska platna, a vseeno lahko trenutno Klemna v kinematografih vsaj slišite. V risanki Kung fu panda je namreč posodil glas glavnemu junaku Poju.

T. K., T. P.