Predin pravi, da se Sašo sicer norčuje iz javnih osebnosti, a ni nesramen. Foto: RTV SLO
Predin pravi, da se Sašo sicer norčuje iz javnih osebnosti, a ni nesramen. Foto: RTV SLO
Zoran Predin
Zoran Predin
S Sašem sta se najbolje zabavala na neki silvestrski zabavi. Foto: RTV SLO
Vika Potočnik
Hribar nikoli ni prestopil meje nesprejemljivega. Foto: RTV SLO

Glasbenik je za MMC RTV Slovenija to dejal na podlagi lastnih izkušenj, saj je tudi njega letošnji Ježkov nagrajenec že oponašal. Pri tem pa naj bi imel Hribar kar nekaj težav, vsaj tako je dejal Predinu, ki je povedal, da sta njegovemu posnemovalcu največ težav povzročala njegovo počasno govorjenje in štajersko narečje, ki pa ju je dobro zadel.

A kot je dejal Predin, ni bil užaljen, ko se ga je Hribar lotil, saj je to bolje sprejeti s humorjem in z določeno mero samokritičnosti, saj "ko se te loti Hribar, se moraš zamisliti nad seboj". Posnemanje pa lahko portretirancem tudi pomaga, trdi ta štajerski glasbenik, ki meni, da se lahko tisti, ki so posnemovani, iz Hribarjevega oponašanja marikaj naučijo in pri sebi izboljšajo.

Silvestrovali so tudi Hribarjevi junaki
Predin, ki je bil na podelitvi Ježkove nagrade v službi, saj je skrbel za glasbeno spremljavo prireditve, ki je v organizaciji RTV Slovenija potekala že osemnajstič, se je s Hribarjem sicer najbolj zabaval pred nekaj leti na silvestrovanju v tujini, ko sta bila v službi oba in sta z odra odštevala v novo leto, praznovanje novega leta pa se je nadaljevalo tudi v hotelski sobi, kjer so se jima pridružili številni Hribarjevi junaki, ki so bili prav tako v tujini, je dejal Predin.

Sergej Bubka v humorju
Kot Hribarjev največji dosežek je ocenil, da je mejo sprejemljivega pri norčevanju na račun javnih osebnosti postavil precej

Preberite si tudi intervju s Sašem Hribarjem.
višje, kot je bila prej. "To pa mu je uspelo predvsem z njegovimi junaki," je dejal glasbenik, ki je prepričan, da je lahko prav skozi usta vseh junakov, ki jih posnema, povedal veliko več, kot bi lahko izjavil kot Sašo Hribar, a je Predin poudaril, da letošnji Ježkov nagrajenec pri tem ni nesramen.

Najboljši na nastopih v živo
Taka je bila tudi ugotovitev nekdanje ljubljanske županje Vike Potočnik, ki je bila kot političarka in županja velikokrat na tapeti, gostovala pa je tudi v Hri-baru. "Pred oddajo me je bilo nekoliko strah, a je bilo nato prav prijetno," je dejala Potočnikova, ki je poudarila, da ni Hribar nikoli prestopil meje zakonitega ali nesprejemljivega. Kot njegovo veliko vrlino je pohvalila tudi sposobnost, da iz sogovornika izvleče podatke, ki jih potrebuje ali ki gosta izdatno predstavijo, prepričana pa je, da je njegova največja moč na nastopih v živo. Prepričljiv je tudi na radiu in televiziji, a najboljši je, ko ima pred seboj množico ljudi, je dejala.

Šal pa ne bi pripovedovala
Čeprav so politiki pogosto tarče humorja, in to ne le Hribarjevega, pa se to nekdanji županji ne zdi slabo in se ji zdijo take šale prav zabavne. Na MMC-jev izziv, da tudi sama pove kakšno na račun politikov, pa se Potočnikova ni mogla spomniti nobene.

M. T.