Tjaša Kokalj bo izdala roman z naslovom Poljubi me, miss. Foto: MMC RTV SLO
Tjaša Kokalj bo izdala roman z naslovom Poljubi me, miss. Foto: MMC RTV SLO
Tjaša Kokalj
Ob izidu knjige lepotica načrtuje tudi mesec dni intenzivnega potovanja po Sloveniji, kjer bo predstavljala knjigo. Foto: EPA

Mis Universe 2007 Tjaša Kokalj seveda ve, da bo njena prepoznavnost pomagala k boljši prepoznavnosti knjige, saj pravi, da medijske pozornosti knjiga ne bi dobila toliko, če bi jo napisala neznana oseba. Hkrati pa se zaveda, da to le nima povsem pozitivnih posledic, saj lahko književno delo zaradi lepotnega naziva pisateljice kdo jemlje tudi malo manj resno.

Samo nastajanje knjige, od osnutka do zadnjih lepotnih popravkov, je trajalo dve leti, njen trud pa bo poplačan 15. aprila, ko bo knjiga izšla. Mesec dni po izidu knjige načrtuje intenzivno promocijo, obiskati namerava radijske postaje, knjižnice itd.

Tjaša je najprej mislila napisati knjigo z rahlo drugačno zasnovo, a se je po prejetju krone odločila, da bo vsebino zgodbe malce spremenila. Čeprav je naslov romana Poljubi me, miss, vsebuje delo zelo malo avtobiografskih elementov.

Kri, podplutbe in modrice
"Proces pisanja knjige je bil zelo naporen. Včasih sem ga ljubila, drugič sovražila, bili pa so trenutki, ko sem hotela kar vse vreči vstran," je o pisanju za MMC spregovorila misica.
A na koncu se je vse izplačalo, saj je z izdelkom zadovoljna. Z enim izmed najbolj znanih slovenskih fotografov Alešem Bravničarjem je posnela fotografijo za naslovnico,sodelovati pa sta začela povsem naključno, ko sta delala pri nekem drugem projektu in mu je ona omenila naslovnico svoje knjige. Snemanje je potekalo v zapuščenih prostorih ljubljanskega hotela Bellevue, uporabljene je bilo tudi nekaj umetne krvi, mojstri ličenja pa so vse naredili še bolj zanimivo, saj so Tjaši naslikali modrice in podplutbe.

"Noro sem zadovoljna s končnim izdelkom. Slika za naslovnico je že izbrana, zdaj pa samo še čakam, da se sestanem z založnikom in ustvarjalcem, ki bo omogočil, da bo naslovnica videti najbolje, kar je lahko."

T. P.