Leta 1998 je Slovenijo zastopal na Evroviziji v Birminghamu in tekmovanje končal na 18. mestu. Foto: RTV SLO
Leta 1998 je Slovenijo zastopal na Evroviziji v Birminghamu in tekmovanje končal na 18. mestu. Foto: RTV SLO
Vili Resnik
Vili Resnik
Alenki Gotar sporoča, naj na Evrosongu predvsem uživa. Foto: www.vili-resnik.com

Skupna pot Vilija in Pop Designov se je namreč začela ravno, ko je "davnega" leta 1990 vodja skupine Tone Košmrlj tedaj dolgolasega Resnika povabil k sodelovanju na jugoslovanskem izboru za popevko Evrovizije. Vili je plodno in uspešno sodelovanje s Pop Designi sklenil leta 1995 z uspešnico Potepuh, Slovenijo pa na Evroviziji v Birminghamu kot soloizvajalec zastopal leta 1998 s pesmijo Naj bogovi slišijo.

Ponosnega očeta Sare in Timoteja, ki se v prostem času navdušuje nad akvaristiko in različnimi športi, po poklicu pa je zdravstveni tehnik, smo ujeli pred snemanjem oddaje Piramida na RTV Slovenija.

Kaj bi svetovali Alenki Gotar pred nastopom v Helsinkih?
Naj se poskusi čim bolj sprostiti, naj zapoje tako, kot ona to zna. Naj uživa - no, v samem nastopu sicer najbrž ne bo uživala -, se sprosti in zapoje po svojih najboljših močeh.

Bi si upali napovedati uvrstitev Slovenije na letošnjem Evrosongu?
Če bi bil čarovnik, bi vedel. Zares si pa želim, da enkrat pridemo v finale.

Katerega dogodka z vašega nastopa na Evroviziji se najraje spominjate?
Zelo so mi v spominu ostali angleški gradovi, osebje je bilo tam oblečeno v viteške oprave. In njihov način učenja v osnovnih šolah, pravi angleški način.

Katero evrovizijsko uspešnico si najraje zažvižgate?
Vse so dobre, ampak težko bi kakšno izpostavil. Zelo všeč mi je bil neki Grk.

Zakaj Evrosong potrebuje škandale in zakaj ga po vašem mnenju tako radi gledajo geji po vsej Evropi?
Škandali so zanimivi zato, ker je bilo doslej vse preveč lepo. Všeč mi je, da je lani zmagalo nekaj drugačnega, odštekanega, celo grdega. Prej so zmagovale samo popolne osebe s popolnimi oprsji, popolnimi pričeskami ... lepota. Glasba pa sploh ni bila pomembna. Zato je bila ta sprememba dobrodošla. Gejem pa je najbrž všeč zato, ker tam nastopajo lepi moški (smeh).

Malo za šalo, malo zares smo Vilija povprašali še o tem, ali mu pogled na bujne pričeske in usnjene oprave Pop Designovcev iz začetka 90. let danes na ustnice prikliče nasmeh. Za MMC je povedal: "Ko zdaj to gledam, se mi zdi smešno, takrat pa je bilo to najbolj 'in', vsi so želeli biti taki. To so lepi spomini, štejem si v čast, da sem bil del tega."

C. R.

Oglejte si Vilijev nastop v Birminghamu.