Kranfest vsako leto obišče na desettisoče obiskovalcev. Foto: MMC RTV SLO
Kranfest vsako leto obišče na desettisoče obiskovalcev. Foto: MMC RTV SLO

Festival Kranfest je mozaik številnih dogajanj, ki ponuja glasbene in športne dogodke, gledališke predstave ter animacijski program na vsakem koraku za obiskovalce vseh generacij.

Na Slovenskem trgu bo za glasbo danes poskrbela skupina Crvena Jabuka, v soboto pa Jasmin Stavros, na Glavnem trgu bo danes pel Adi Smolar, v soboto pa bodo ljudi zabavali Veseli svatje z gosti. Nastopili bodo še Kingstoni, skupina Pop Design, Balkan Boysi ...

Celoten program letošnjega Kranfesta, si lahko pogledate tukaj.

Na Glavnem trgu so se na stojnicah predstavila prijateljska in pobratena mesta Mestne občine Kranj, v soboto dopoldne bo obiskovalce privabil Kranjski semenj z izdelki domače obrti, zvečer pa se bodo tam ekipe znanih Kranjčanov, politikov, kulturnikov in lepotic pomerile v kuhanju krompirjevega golaža.

Prireditev, ki že od četrtka tradicionalno gosti najboljše odbojkarje na mivki, ima letos tudi humanitarno noto - obiskovalci bodo z nakupom majice namreč lahko prispevali del sredstev za nakup digitalnega mamografa za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj.