Ulice Kranja bo preplavila mladina. Foto: www.ksk.si
Ulice Kranja bo preplavila mladina. Foto: www.ksk.si
Na programu bodo tudi športni dogodki. Foto: www.ksk.si
Polona Kasal in Dan D
Teden bodo sklenili Dan D. Foto: MMC RTV SLO/ Alan Orlič Belšak

V tednu dni bo Kranj preplavilo več kot 100 športnih, mladinskih, kulturnih, glasbenih, izobraževalnih, otroških, humornih in mednarodnih dogodkov, ki skupaj sestavljajo festival, ki ga ne gre zamuditi.
Vse skupaj se začenja v petek, ko bodo na sporedu dogodki, kot so fotografska razstava (Other Side of the Gun Matica Zormana), delavnica izdelovanja zmajev, plesni večer flamenka in številni glasbeni nastopi, ki jih bodo v Planetu Tuš odprli Nude in Crvena jabuka, za after party po 23.00 pa bosta poskrbela DJ Buchek in Elzor Kesvalov.
Pohod, razstave, delavnice
V soboto, 8. maja, je zgodnja, 9. ura, na Maistrovem trgu rezervirana za stojnice Pravične trgovine, sledile bodo lutkovne predstave, turnir badmintona in pohod na Sv. Jošt za športnike, razstava 2. svetovne vojne, turnir v pokru, pa filmsko popoldne, grafitiranje in plesni večer v ritmih salse. Koncerti: Veseli svatje, Neža & Godalika, Playfulness, Kud Idijoti.

Za nedeljo, 9. maja, naj izpostavimo tek po ulicah Kranja, delavnico žara, turnir v taroku, improvečer, potopisno predavanje Vzhodna Afrika in glasbeni nastopi Johna Makaya, Grand Predateur, Warsawwasraw (FR).

Koncerti in gledališče
V ponedeljek, 10. maja, bodo najmlajši risali s kredo in preizkušali svoje pevske sposobnosti, popoldne bo delavnica priprave na izpit za voditelja čolna, v filmskem večeru bo na ogled kitajski Heroj, zvečer pa bosta simultano potekala modna revija natečaja mladih oblikovalcev ter koncerta predstavnikov slovenske indiejevske scene, skupin The Tide in Gutti.

V torek, 11. maja, bosta na sporedu turnirja v namiznem hokeju in uličnem hokeju, ekspresionistična slikarska razstava Irene Pamič, okrogla miza o samomorih, delavnica koktejlov in gledališka predstava Transvestitska svatba. Glasbeni večer tokrat pod imenom Glasboskop: Teden mladih: včeraj, danes, jutri.
Predavanje vojne fotografije
Sredo, 12. maja, bodo odprli orientacijski pohod po Kranju, popoldne bo bolšji trg instrumentov, nastop Glasbene šole Kranj in turnir v pikadu. Plesni večer tokrat capoeira, zvečer pa "stand up" komedija, festival neuveljavljenih skupin: Apropo, Dustin Chambers, Profeel, Ne Še ter predavanje Jureta Eržena (Vojna fotografija).

V četrtek, 13. maja, bo turnir v mali odbojki, nastop folklorne skupine vrtca Bitnje, okrogla miza Kako do prave zaposlitve, plesne delavnice in metal koncert: Pesadilla, Raven Death, Rollin' Bastards.
Zaključek z Dan D
V petek, 14. maja, bosta zjutraj turnirja v balinčkanju in ročnem nogometu, popoldne alter koncerti KR Fest Alter: Špilfrderbr, Sirotinje, Amber lillies, Diverso, Shoeshiners, Obduction, God Scard, Srou pa Letu, Mala Suerte (FR), plesni večer pa v znamenju swinga.
Teden mladih bo v soboto, 15. maja, sklenilo jutranje barvanje avtomobila, stojnica o zdravi študentski prehrani, predstavili se bodo kranjski skavti, potekale bodo pa tudi gledališke in improvizacijske predstave. Popoldne bo popestrila delavnica cvetličnih aranžmajev, filmski večer bo v znamenju Andyja Warhola, vse skupaj pa bo zaprl koncert Mit, MI 2 in DAN D ter afterparty v Klubarju.