Na Pro Plusu se spopadajo z upadom dohodka od oglaševalcev, zato so se odločili spremeniti programsko shemo. Foto: MMC RTV SLO
Na Pro Plusu se spopadajo z upadom dohodka od oglaševalcev, zato so se odločili spremeniti programsko shemo. Foto: MMC RTV SLO
Big Brother
Tretje sezone Big Brotherja na Pop TV-ju za zdaj ne nameravajo producirati. Foto: EPA

Kot nam je razložila Nataša Plementaš, direktorica marketinga in odnosov z javnostmi pri Pro Plusu, so se na Pop TV-ju odločili "nekoliko prilagodili spomladansko shemo".

Gledalci bodo tako "prikrajšani" za tretjo sezono resničnostnega šova Big Brother, saj, kot pravi Plementaševa, "produkcijsko izjemno zahtevnega in finančno dragega projekta BB3 zaenkrat oz. spomladi gledalcem žal ne bomo ponudili". Ob tem dodaja, da "so možnosti, da bomo BB v prihodnosti še kdaj producirali, a je zdaj o tem preuranjeno govoriti".

Svingerji niso dosegli želene gledanosti
Zanimalo nas je tudi, zakaj so ukinili slovensko nanizanko Svingerji - po govoricah sodeč, so jo namreč umaknili zato, ker je bila gledanost oddaje precej slaba. Plementaševa odgovarja: "Svingerji so za svoj termin in za predvajani tv program, Kanal A, dosegali sicer stabilno gledanost, vendar ne dovolj visoko v skladu z našimi pričakovanji."

Koliko jih bo ostalo na cesti?
Plementaševa priznava, da so morali zaradi odpovedi Big Brotherja zmanjšati tudi število zaposlenih: "Res smo izvedli ustrezne kadrovske prilagoditve, saj kot smo že povedali, BB3 spomladi ne načrtujemo, kar seveda za seboj potegne tudi določene kadrovske spremembe." Koliko zaposlenih je ostalo pred vrati, pa Plementaševa ni povedala.

Zanimalo nas je tudi, ali je res, da Gorazd Slak ni več programski direktor televizije in da ga bo kmalu zamenjal Branko Čakarmiš, o čemer Plementaševa pravi: "Gorazd Slak je s sredino lanskega septembra prevzel vodenje programa na najbolj gledani televizijski postaji na Slovaškem - CME-jevi komercialni televiziji TV Markiza in je še naprej tudi programski direktor Pro Plusa."

T. K.