Viktorji so v zaboju najbolj na varnem ... Foto: RTV SLO
Viktorji so v zaboju najbolj na varnem ... Foto: RTV SLO
Don Corleone
Don Corleone je prišel v družbi sina in tetoviranega pajdaša. Foto: RTV SLO
Anja Križnik Tomažin
Je Anja skrila Lada v žep? Foto: RTV SLO

Z razočaranimi in jeznimi tekmeci so se raje soočili neustrašni Žrebci. To, da je zlati kipec dobila ekipa TLP, je namreč močno razburilo mafijsko druščino, ki jo poznamo iz oddaje Hri-bar.

Oddaja, ki jo RTV Slovenija gledamo ob sobotah zvečer, se je sicer ravno tako potegovala za viktorja za najboljšo zabavno oddajo.

Don Corleone in njegovi pajdaši so, ko je Natalija Verboten razglasila dobitnika kipca, v zrak protestno izstrelili neka j strelov ter v družbi moškega, ki je močno spominjal na radijskega in televizijskega voditelja Saša Hribarja, in njegove mične spremljevalke jezno zapustili veliko dvorano Cankarjevega doma. "Dvojnik" Saša Hribarja je namesto voditelja Hri-bara že pred tem v Saševem imenu prevzel viktorja za najboljšega voditelja zabavne televizijske oddaje.

Žrebci stilsko usklajeni
Viktorja za najboljšo zabavno oddajo so v imenu ustvarjalcev oddaje TLP torej prišli iskat Žrebci, ki so bili tudi tokrat na pogled neverjetno usklajeni – temna očala, črne obleke in bele superge. Razlikovale so se le barve treh črt na supergah.

In možje v črnem so očitno slutili, da bi lahko v Cankarjevem domu prišlo do mafijskega obračuna, zato so po kipec prišli kar z dobro zavarovanim zabojem. V njem so novega »brata« pozdravili viktorji, ki si jih je oddaja zaslužila v preteklih letih. Da so Žrebci res mislili na vse, dokazuje še en njihov "varnostni ukrep" - en kipec so namreč hitro pojedli.

In na koncu nihče ni več vedel, ali so kipci v zaboju sploh pravi ali pa so vse viktorje zamenjali čokoladni dvojniki v zlatem ovojnem papirju. Veselje so ustvarjalci TLP-ja pokazali že v Gallusovi dvorani, kjer pa ni bilo na spregled Lada Bizovičarja.

Zakaj ni bilo Lada?
Po koncu uradnega dela prireditve smo voditeljco Anjo Križnik Tomažin vprašali, kje se skriva Lado. Anja je bila v izjavi za MMC zelo skrivnostna. Povedala je, da je očitno prišel čas, ko bo lahko začela delati kot Ladova agentka, saj podobna vprašanja dežujejo že ves večer. Lado naj bi bil na varnem v njenem desnem žepu, ker pa Anjino dolgo črno krilo ni imelo žepov, v času druženja nagrajencev in obiskovalcev ob šanku Cankarjevega doma skrivnosti nismo prišli do dna.

Poleg Lada in Saša smo na podelitvi medijskih nagrad v Cankarjevem domu pogrešili tudi Marcela Štefančiča Jr., še enega nagrajenca, ki je bil v soboto zaslužen za veselje RTV Slovenija.