Lana se v (hladnem) britanskem morju še ni namakala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lana se v (hladnem) britanskem morju še ni namakala. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Lana Mahnič Jekoš
Pri izbiri kopalk je zelo izbirčna, ko pa najde svoje sanjske, se od njih zelo težko loči. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

21-letna Grosupeljčanka, ki se z lento najlepše Slovenke z letnico 2011 ponaša slab mesec, je od jutra do večera zasedena z obveznostmi, ki so prišle z zmago, a ji ni prav nič težko. "V opravkih resnično uživam," je dejala plavolaska, ki pa ne more niti brez njej ljubega Londona, v katerem je nedavno končala študij. V teh dneh je zato znova odpotovala v mesto ob Temzi, saj ima podelitev diplome na univerzi Greenwich.

"Ta obisk bo bolj kratek, 'zares' se v London vračam oktobra, a tokrat ne zaradi študija, ampak priprav na izbor za mis sveta," je dejala Lana za MMC. Spomnimo, najlepšo Zemljanko bodo izbrali šestega novembra.

Naslednica Korošice Sandre Adam je dodala, da so jo po zmagi presenetile čestitke njenih prijateljev iz tujine: "Odzvali so se presetljivo hitro, tudi tisti, s katerimi nimam tako pogostih stikov," je dejala.

Glavni dopust na slovenski obali
Kakšno poletje jo torej čaka? Počivanje bo zelo omejeno: "Moj letošnji dopust bo zaradi priprav na izbor za mis sveta krajši. Vzela si bom le teden ali dva, bom pa zato bolj intenzivno izkoristila konce tedna. Dopust bom preživela v Piranu s svojimi najbližjimi, morda pa me bo za kakšen dan zaneslo tudi na Hrvaško."

Navdušujejo jo daljni kraji
Lana je običajno poletja najraje preživljala na plaži, se sončila in kopala, v zadnjem času pa vedno raje osvoji tudi kakšno goro. "Predvsem pa uživam ob spoznavanju kultur in ljudi iz daljnih krajev. Nazadnje sem bila v Indiji in Južni Afriki in obe državi sta me popolnoma očarali," je dejala hči slovenskih diplomatov.

Kljub uživanju v poletnih dneh pa slovenskim (ali tujim) paparacem ne bo privoščila prav veliko veselja, da bi jo lahko morda ujeli pomanjkljivo oblečeno ali brez zgornjega dela kopalk. "V revijah se nikakor ne morejo pojaviti takšne fotografije, saj se vedno slečem le do kopalk."