Lara-B (bee) kot čebelica skače iz cveta na cvet in odkriva nove talente. Foto: MMC RTV SLO
Lara-B (bee) kot čebelica skače iz cveta na cvet in odkriva nove talente. Foto: MMC RTV SLO
Njen zadnji album X vsebuje deset, dotlej še neizdanih različic skladb. Foto: Menart

Simpatično temnolaso Primorko, ki je prvega avgusta dopolnila 29 let, smo v MMC-ju poklicali, da bi na lastno pest preverili, kaj se dogaja z njo. Kot vedno je rockerica polno zasedena in "razcepljena" na več koncev. Več v intervjuju.

Kakšno poletje imate letos? Bolj dopustniško ali ste globoko v delu?
Predvsem je delavno, saj pripravljam nove stvari za album. Bolj natančno, trenutno se ukvarjam s priredbo pesmi za kompilacijo reggae skladb z Zelenortskih otokov, vsa stvar pa je precej okoljevarstveno orientirana. Dopust si bom privoščila šele konec septembra, v načrtu imam Barcelono, čeprav Eta v zadnjem času straši z bombami. Upam, da ne bo treba načrtov spreminjati.

Na glasbeni sceni ste kljub mladosti že deset let. V kakšnih vodah se vidite v prihodnosti, ostajate pri rocku?
Novi album je še v povojih, zato še ne vem, v katero smer me bo zaneslo tokrat. Pripravljenih imam sicer že osem, devet pesmi vključno z besedili, ostalo pa je še v 'embrionalnem razvoju'. Septembra načrtujemo prvi del snemanj, tako da letos novi album zagotovo še ne bo izšel.

Preizkusili ste se tudi v gledališču, saj vas je bilo mogoče videti v predstavi Bakhantke. Imate s to umetnostjo kakšne resne načrte ali je bil to le začasen "skok"?
Igranje v omenjeni predstavi je bilo zelo resno, saj smo bili eno leto na turneji, gostovali smo tudi v Turčiji in Rusiji. Gledališče je kraj, s katerim sem se že dolgo spogledovala, zato sem zelo vesela, da sem ga pobližje spoznala. To je bila krasna osebna izkušnja, spoznala sem veliko čudovitih ljudi. Ne bom pa se preusmerila v igro, glasba je še vedno na prvem mestu.

Še vedno pa delate tudi na radiu?
Da, tako je. Slišati me je mogoče na koprskem radiu Capris.

Kako je z vašim imenom? Iz Lare Baruca ste postali Lara-B. Zakaj?
Že prej, preden sem se preimovala, so me večkrat klicali Lara B ("bee"), kot čebelica. Potem ko je moj album Mindhacker izšel tudi v angleščini, pa sem se tudi uradno odločila za novo ime. S tem sem se izognila tudi črki c v priimku, ki je velikokrat ljudem povzročal preglavice, Italijani so me zato vedno klicali "Baruka". Pa tudi krajše je in mislim, da je ime Lara-B dobra ideja.

Znani ste po samosvojem modnem slogu. Kdo je "krivec" zanj, imate za seboj ekipo ali ste "sami svoj mojster"?
Vsa oblačila, ki jih nosim na odrih, so delo modnih oblikovalcev Nataše Peršuh in Zorana Garevskega. Z njima sodelujem že od leta 2003 in odlično smo se ujeli, saj ju jemljem kot nekakšna modna guruja. Tudi če sama izberem kakšen kos, ga pokažem njima, da ga 'požegnata', saj jima res stoodstotno zaupam. V zasebnem življenju pa se oblečem tako, kot mi 'paše'.

Boste morda kmalu šli po sledeh še ene primorske pevke Tinkare Kovač, ki je pred časom povila hčer?
(Smeh). Joj, za zdaj še ne, čeprav je res, da sem v zadnjem času čisto povsod obkrožena z nosečnicami in srečnimi družinicami z naraščajem. Ampak za zdaj še ne slišim tega klica, tudi biološka ura mi še ne tiktaka. Zagotovo si v prihodnosti želim oblikovati družino, zdaj pa imajo prednost drugi projekti. Predvsem končati fakulteto, da se končno premaknem iz tretjega letnika.

Pred dnevi ste praznovali rojstni dan. Koliko vam pomeni takšen dan?
Po navadi praznujem kar z družino, saj me zelo malo vidijo. Tako je bilo tudi letos. Ko pa bom praznovala kakšno okroglo obletnico, torej 30 let, pa bom zagotovo naredila kakšno večjo "fešto".

A. P.