Štiridnevni festival piva in cvetja bo letos potekal že 47. zapored. Foto: BoBo
Štiridnevni festival piva in cvetja bo letos potekal že 47. zapored. Foto: BoBo
Cenik pijač
Cena pollitrskega kozarca piva bo 2 evra, za vodo z okusom pa boste morali odšteti 1,60 evra. (Za povečavo kliknite na sliko.) Foto: Spletna stran prireditve
Dnevi piva in cvetja v Laškem

Letos so se organizatorji odločili za manjšo spremembo - za glasbo bodo skrbeli na treh odrih, ki pa bodo žanrsko ločeni. Turistično društvo Laško je tako sporočilo, da želijo, da bi se obiskovalci zabavali ob glasbi, ki je najbližja njihovemu okusu.

Podrobnejši program prireditve si lahko pogledate tukaj.

Na 47. Pivu in cvetju se bo zvrstilo kar 28 vrhunskih glasbenih izvajalcev, koncertno dogajanje na vseh treh odrih, poimenovanih po vrstah piva (Zlatorog, Bandidos in Laško Club), pa se bo v četrtek, petek in soboto začenjalo malo po 19. uri in bo trajalo do zgodnjih jutranjih ur. Vrhunec prireditve bo v soboto, ko bo nebo nad Laškim razsvetlil tradicionalni ognjemet z gradu Tabor in Krištofa.

Ne pozabite na cvetje ...
Tudi letos bo s prireditvijo dihalo celo mesto, saj bo glasbeno dogajanje potekalo tudi na ulicah - obiskovalci bodo lahko že popoldne na različnih lokacijah v mestu prisluhnili godlarjem, najmlajši pa bodo uživali v otroškem živžavu. Na ogled bo tudi razstava cvetja z več kot sto aranžmaji, ki jo pripravlja laško hortikulturno društvo v sodelovanju s cvetličarji.

Tradicionalna parada po ulicah Laškega, s katero bodo prireditev sklenili v nedeljo, pa predstavlja harmonijo cvetja, piva in starih šeg. V paradi bo sodelovalo preko 50 vozov, prikazujejo pa pivovarniško tradicijo, cvetlično bogastvo, stare šege in običaje. V nedeljo bo tudi kmečka ohcet, na kateri se bo poročil že 43. par.

Na prireditev tudi z vlakom
V času Piva in cvetja bo v Laškem veljal poseben prometni režim, organizirani bodo tudi številni posebni vlaki, na relacijah Celje–Laško, Sevnica–Laško in Trbovlje–Laško in nazaj pa bodo potniki lahko potovali za enotno ceno, štiri evre. Več izveste na spletni strani Slovenskih železnic.

Dnevi piva in cvetja v Laškem