Sašo Hribar je pred 20 leti v slovenski medijski prostor prinesel svojevrsten humor, za svoje delo pa je bil nagrajen s številnimi viktorji in tudi z Ježkovo nagrado. Foto:
Sašo Hribar je pred 20 leti v slovenski medijski prostor prinesel svojevrsten humor, za svoje delo pa je bil nagrajen s številnimi viktorji in tudi z Ježkovo nagrado. Foto:
Radio Ga Ga
Marjan Šarec, Tilen Artač in Nejc Mravlja so poleg Jureta Mastnaka v Saševi ekipi. Jureta Godlerja ni več zraven. Foto: MMC RTV SLO

Sašo Hribar, ki je oddajo z Emilom Filipčičem v eter 1. programa Radia Slovenija prvič ponesel 6. aprila 1990, je najprej potožil, da na obletnico niso prišli vodilni ljudje javnega zavoda: "Generalnega direktorja ni, ker za oddajo še ni slišal. Vodstvo se še vedno uči. Mandat se mu izteka, vendar sploh ne ve, kaj je to RTV, kaj so to kamere. Anton Guzej je sicer 'fajn dedec', čeprav za nas ni nič naredil. Toda če ti na RTV-ju nihče ne škoduje, je naredil največ za tebe!"

'Pikzigmar' in 'kahlojebec'
Ob predstavitvi svoje ekipe je Hribar uporabil nekaj zanimivih izrazov. Nejca Mravljo je imenoval za najmlajšega 'pikzigmarja' oziroma za 24-letnega 'kahlojebca'. Juretu Mastnaku je navrgel: "Že 10 let si tukaj, ostal si isti, kot si, nič nisi napredoval, Radio Ga Ga te je uničil!" O Tilnu Artaču (ekipi se je pridružil leta 2004) in Marjanu Šarcu je razkril zanimive podrobnosti iz šolskih dni, ko sta imela oba težave z nekaterimi predmeti.

Filipčiča se ne da več najti
Marjan Šarec, ki je znan zlasti po liku Serpentinška, je kar sam priznal, kako je bilo: "Pri poskusni maturi lesarstva sem imel dva odstotka možnih točk, kar pomeni, da sem se zgolj pravilno podpisal!" Na jubilejno oddajo, ki je bila v petek ob 10. uri, pa ni prišel Emil Filipčič. Sašu Hribarju ga je pred petimi leti še uspelo spraviti v studio, tokrat pa ... "Ne vem, kje je, poskušal sem ga najti, a ni šlo."

Arturju in La Toyi bo prepeval Dragojević
Poseben pečat so dali slavnostni oddaji poslušalci. Najprej je presenetil razvpiti Artur Štern, ki ga sicer v Radiu Ga Ga odlično imitira Nejc Mravlja."Sem v Vrabčah, ležim na soncu in se nag sončim. Po navadi vstajam ob dveh, tokrat sem si nastavil budilko. Danes greva z La Toyo v Portorož, da se vse zmenimo glede poroke," je povedal udeleženec resničnostnega šova Kmetija in vso ekipo Radia Ga Ga povabil na veseli dogodek, ki bo 22. maja v Portorožu: "Vola bomo pekli, Oliver Dragojević bo pel!"

Gospa Hribarjeva
Sledili so poslušalci, ki si petka ne znajo predstavljati brez Radia Ga Ga. "85 let sem stara. Poslušam od začetka in poslušala vas bom do smrti. Ob petkih pustim delo, ti dve uri sta samo moji. Ko sem bila mlajša, sem ves čas govorila le o tebi. Vsi so mi rekli, da sem Hribarjeva," je povedala oboževalka Angelca iz Medvod.

Mimi in njena prigoda
Sašo Hribar, ki je pred kratkim praznoval 50. rojstni dan, se je ob tem spomnil izleta v Kanal ob Soči: "Pred 20 leti smo naredili ta izlet in šli z vlakom v Kanal ob Soči. Najmlajši udeleženec je bil star 76 let. Mimi, stara čez 80 let, je stojo naredila na vlaku. Vlak je potegnil, si je pa roko zlomila." Na vprašanje, ali je sploh še kdo izmed udeležencev izleta živ, je sledil odgovor: "Vlak!"

In za konec zanimivost, za katero lahko le ugibamo, ali je resnična ali ne: Jure Mastnak naj bi se oženil še pred La Toyo.