Poti Marka Wahlberga in Ljubice Jelušič so se križale v Afganistanu. Foto: MORS
Poti Marka Wahlberga in Ljubice Jelušič so se križale v Afganistanu. Foto: MORS

Wahlberg v Afganistanu v predbožičnem času obiskuje ameriške vojake, v Kabulu ga je pozdravil tudi poveljnik operacije ISAF, general David Petraeus.

Ministrica se je z igralcem in njegovim spremstvom srečala na kabulskem letališču ter se z njim na kratko pogovorila o njegovem obisku pri ameriških vojakih. Povedala mu je, da je tudi ona skupaj z dvema generaloma Nacionalne garde iz Kolorada in poslancema slovenskega parlamenta obiskala slovenske pripadnike in pripadnike Nacionalne garde Kolorada v Kabulu, Heratu, Šindandu in Balabaluku.

Ob tej priložnosti je ameriškemu igralcu v spomin na srečanje podarila svoj kovanec in ga povabila, naj obišče Slovenijo.

Wahlberg sprožil val navdušenja
Wahlbergov obisk v Afganistanu spremlja velika novinarska ekipa. Med številnimi vojaki, tako ameriškimi kot tudi vojaki drugih držav, ki so nameščeni na kabulskem letališču KAIA, ali pa so preko tega letališča samo potovali, je njegov obisk sprožil pravi val navdušenja, tako da se je slavni igralec kar nekaj časa z njimi fotografiral in dajal avtograme.