Simona Vodopivec Franko, Romana Krajnčan, Marjan Bunič in Danijel Malalan obljubljajo veliko smeha. Foto: Zaklop
Simona Vodopivec Franko, Romana Krajnčan, Marjan Bunič in Danijel Malalan obljubljajo veliko smeha. Foto: Zaklop
Simona Vodopivec
Simona Vodopivec Franko se je poslušalcem najbolj vtisnila v spomin kot Simona H2O v legendarnem Moped Showu. Foto: Organizator

Jure se je "nasmučal" za 15 življenj ... Zdaj ga mi "naganjamo" na smuči. Precej in radi smučamo.

Simona o možu Juretu Franku, nekdanjem odličnem slovenskem alpskem smučarju.
Simona Vodopivec, Romana Krajnčan
Muzikal Ljubim te – spremeni se! ne govori samo o (radostih in tegobah) ljubezni, ampak o razliki med spoloma, razpadu družine, težavah medgeneracijskega sporazumevanja, seksu, karierizmu, osamljenosti, hrepenenju, zadregah starševstva, moralni odgovornosti, o navadah in razvadah … Foto: Organizator
Simona Vodopivec, Romana Krajnčan, Marjan Bunič in Danijel Malalan.
Poleg igralcev na fotografiji pri projektu sodeluje še kar nekaj ljudi. Za plesni videz predstave skrbi Fiona Johnson Kocjančič, glasbeni vodja je Lojze Krajnčan, scenografka Greta Godnič, kostumografija pa je delo Davida Mateja Goljata – DMG. Pri projektu sodelujejo tudi glasbeniki Rok Lopatič in Milan Stanisavljevič (pianista), Blaž Trček in Primož Fleischman (saksofon, flavta, klarinet), producentske niti pa v rokah drži Jure Franko. Foto: Organizator

I Love You, You're Perfect, Now Change (Ljubim te - spremeni se!), katerega avtor besedila je Joe DiPietro, avtor glasbe pa Jimmy Roberts, je prevedel pesnik, prozaist, urednik in glasbenik Milan Dekleva. Režisersko taktirko je prevzel Gašper Tič.

Znana imena pa ne bodo le v "ozadju", ampak tudi na odru: Simona Vodopivec Franko (tudi idejni in pevski vodja), Romana Krajnčan, Marjan Bunič in Danijel Malalan.

Pred premiero svetovne uspešnice v slovenski preobleki 20. oktobra v ljubljanskem Siti teatru smo se o muzikalu pogovarjali s Simono Vodopivec Franko, ki se je večina spominja kot Simone H2O iz legendarnega Moped Showa. Ta je k sodelovanju povabila tudi moža, nekdanjega odličnega alpskega smučarja, Jureta Franka.


Ste idejni in pevski vodja muzikala Ljubim te - spremeni se! Kaj obljubljate gledalcem? Samo smeh ali bodo odšli s predstave bogatejši tudi za kakšno življenjsko modrost?
Prepričana sem, da se bo sleherni gledalec prepoznal v situacijah, ki so sicer prikazane z veliko mero humorja, v svojem bistvu pa izražajo tudi človeške stiske in strahove. Predstava je zelo glasbena, z odličnimi songi in petjem.

Čeprav ste odlična glasbenica, se na zabavnih glasbenih odrih kot samostojna pevka ne pojavljate. Je bila to vaša odločitev ali preprosto ni dobrih ponudb in pesmi, s katerimi bi se želeli predstaviti tudi na takšen način?
Sem človek, ki najraje in verjetno tudi najbolje deluje v skupini, kjer pa moram imeti močno vlogo (smeh). Pela sem v številnih bendih, sodelovala v Moped showu, zdaj v muzikalu … Ja, rada sem obkrožena z ljudmi, tudi na odru. Pravkar pa sem izdala zgoščenko z naslovom Usoda ženskega roda, kjer sem prav tako obdana z odličnimi glasbeniki in spremljevalnimi vokali. Delam po načelu “v slogi je moč”. Če bi želela, bi se vsekakor odločila za solokariero.

Mnogi se vas še vedno spomnijo prav kot "Simono H2O" iz legendarnega Mopedshowa. Ste še v stiku s Tofom in preostalo ekipo?
Seveda, nekajkrat letno se dobimo celo na odru. Smo stalnica prireditve Slovenec leta v Litiji. Osebno si zelo želim, da bi si Tof vzel čas in spet napisal kakšen odličen kabaret kot v "starih časih". Za zdaj le obljublja …

Kako tako, nekoliko iz razdalje, kot izobražena glasbenica gledate na trenutno stanje v slovenski zabavni glasbi?
Verjetno sem že v letih, ko se občuti prepad med generacijami. Pri mojih sedemnajstih, ko sem pela s skupino Ultimat, so se starejši tudi križali (smeh). Sicer pa je ne glede na zvrst in čas pomembno, da je glasba dobra in dobro izvedena. Ne maram »blefa« in zunanje podobe brez vsebine, česar je danes preveč. Imamo pa tudi veliko odličnih glasbenikov in pevcev.

Katerim izvajalcem radi prisluhnete? Kaj menite o boju glasbenikov po zvišanju kvot glede predvajanja domače glasbe na radijskih postajah?
Kot rečeno, vedno rada prisluhnem dobri glasbi. Ne vem pa, kako bi v Sloveniji preživela samo s petjem. Včasih to ni bil problem. Povsem upravičeno se borimo za svoj prostor na radijskih valovih. Žalostno je, da se moramo za to sploh boriti. Razlika naj se dela med slabo in dobro glasbo, ne med tujo in slovensko …

Že nekaj let je minilo, kar ste priimku Vodopivec dodali še enega, Franko. Vaš mož, nekdanji odlični alpski smučar Jure Franko, je tudi producent najnovejšega muzikala, sodelovala pa sta tudi že prej. Ste ga vi zvabili v te vode in kako je poslovno sodelovati z nekom, s katerim ste tudi zasebno povezani?
Z leti človek postaja zahtevnejši in da lahko temu slediš, je najbolje, če projekte spelješ sam, saj imaš le na ta način možnost nadzora. Jurij je v poslovnem svetu doma, zato sem ga prosila za sodelovanje v vlogi producenta. Muzikal Mje pesmi, moje sanje je bil prva tovrstna (dobra) izkušnja in veliko smo se naučili ... Sodelovanje z možem je lepo, ko vse lepo teče. Žal pa domov nosiš tudi drugo plat.

Vas je kakšen zaplet iz muzikala spomnil tudi na kakšno dogodivščino iz zasebnega življenja?
Pa ne eden. Pridite pogledat, tudi vas bo!

Ste Juretu že kdaj izrekli naslovne besede "Ljubim te - spremeni se!"?
To sem imela na začetku skupne poti večkrat v mislih, a sem obupala in začela pri sebi …

Z dvema otrokoma živite v Radovljici. Ali Jure družino pozimi pogosto "nažene" na smuči ali prosti čas preživljate kako drugače?
Jure se je "nasmučal" za 15 življenj ... Zdaj ga mi "naganjamo" na smuči. Precej in radi smučamo.

Jure se je "nasmučal" za 15 življenj ... Zdaj ga mi "naganjamo" na smuči. Precej in radi smučamo.

Simona o možu Juretu Franku, nekdanjem odličnem slovenskem alpskem smučarju.