Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot je v sodelovanju z zadrugo Granar organiziralo predstavitev prekmurske kulture, kulinarike in običajev v slovenski prestolnici.
Dogodek je minil v prijetnem vremenu in še boljšem ozračju, zaznamoval pa ga je tudi dober obisk. Prekmurci so se prestavili z vsemi svojimi največjimi značilnostmi, saj so obiskovalci lahko videli vse, od prekmurskega pozvačina, folklorne skupine iz Beltincev, tradicionalne prekmurske "bande" pa do romske glasbene skupine.
Obiskovalci in mimoidoči so lahko poskusili tudi značilne jedi te severovzhodne slovenske pokrajine. Številne stojnice so ponujale prekmursko gibanico, prekmursko šunko, domače klobase, različne vrste peciva, vino iz pomurskih vinorodnih območij, posebnost pa je bila kuhanje bograča.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje