Lucija je odgovarjala na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Lucija je odgovarjala na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO

Igralka se zdaj večinoma posveča stand-up komediji, veliko pa nastopa tudi v lutkovnih predstavah. In kakšno lLucijo lahko vidimo na stand-up nastopih? "Stand up je tako širok pojem, da tja spada marsikaj: od zgodb, do oponašanja, petja ali pa nastopa z lutko in celo žaljenja občinstva. In seveda nekateri celo nastopajo v likih. Jaz sem "šaltala" na stand-up najprej v likih: "glumila" sem črnko, neko damo in tudi Barbro sem imela, s katero zdaj nastopam pri Mariu. Potem pa sem se spontano "očistila" enega lika in začela biti samo jaz, ki pa vmes privleče na dan kakšen lik."

Ćirovićeva je še pojasnila, da najpogosteje uporablja (in so ji tudi najbolj pri srcu) mimične lutke. "To so te, kjer zapičiš roko v lutkino rit in potem s palcem premikaš spodnjo in s preostalimi prsti zgornjo ustnico. Recimo Muppet Show ima take lutke," je pojasnila uporabnikom.

Komiki so v prednosti
Na vprašanje, ali je bila kdaj deležna zbadanja zaradi svoje ribniške govorice, pa odgovarja: "Veš, da ne! Ampak to je sreča komikov: še preden te nekdo zafrkava, se ti zafrkavaš iz sebe, pa njim material pobereš. Tku, de se prou rada po ribnšku pogovarjam, zastopš. In ista situacija je bila z mojim priimkom."

Lucija o sebi pravi še, da ni vedno nasmejana in dobre volje: "Včasih sem tiha, samotna in tečna. /.../ Rada imam mir in tišino."