Wladimir je navdušil tudi s triki s kartami. Foto: http://slomagic.com/
Wladimir je navdušil tudi s triki s kartami. Foto: http://slomagic.com/

Wladimir je oglaševalsko agencijo nemškega avtomobilskega velikana BMW Big Fisch Productions, ki je na kongresu, na katerem se je zbralo 2.800 čarovniških mojstrov z vsega sveta, želela najti "igralca" za glavno vlogo pri snemanju televizijskega oglasa, tako navdušil, da so izbrali prav njega.

Med prisotnimi mojstri je v ožji izbor sicer prišlo samo 200 profesionalcev, oglaševalska agencija pa je pozorno spremljala mojstrstvo in obvladovanje igralnih kart, še posebej pozorno pa so ocenjevali igralski vtis nastopajočih. Presodili so, da je najboljše trike izvajal ravno slovenski mojster magije Wladimir. V Berlinu je že v tednu po festivalu posnel večji del reklame za BMW, ki jo bo na malih ekranih mogoče videti jeseni.

Vladimir Mikek, z umetniškim imenom Wladimir, se z magijo ukvarja že 33 let in je eden najbolj priznanih umetnikov s področja moderne magije v Evropi. To dokazuje tudi naslov svetovnega podprvaka, ki ga je leta 1991 osvojil na svetovnem tekmovanju čarovnikov v Švici. V Sloveniji ga poznamo predvsem kot organizatorja velikega tradicionalnega mednarodnega kongresa MAGIBOR, ki je vsaki dve leti v Mariboru. Letos bo potekal 18. novembra.