Svoj predstavitveni nastop na Nizozemskem, ki so ga spremljali številni nizozemski in tuji mediji, so slovenski evrovizijski predstavniki odlično opravili. Foto: Žiga Culiberg
Svoj predstavitveni nastop na Nizozemskem, ki so ga spremljali številni nizozemski in tuji mediji, so slovenski evrovizijski predstavniki odlično opravili. Foto: Žiga Culiberg
Ian Wright
Hudomušnega Iana Wrighta gotovo že poznate kot priljubljenega popotnika iz serije Osamljeni planet. Foto: Katrine Opdahl
Letos bomo na odru evrovizijskega spektakla videli celo tri voditelje. Foto: Fredrik Arff/NRK

V četrtek, 13. in 20. maja, bodo na 2. programu ob 20.50 predvajali dve oddaji Pesem Evroviziji 2010: Predstavitev skladb. Oddaji sta lastne produkcije, v njej pa bomo predstavili pesmi udeleženk letošnjega izbora za Pesem Evrovizije in z Mišo Molk, Omarjem Naberjem, Nušo Derenda, Coletom Morettijem, Dušanom Hrenom, Tomažem Miheličem, Bernardo Žarn, Petrom Polesom, Alenko Gotar, Matjažem Bogatajem (Quartissimo), Andreo F, Miranom Cvetkom (predsednikom kluba oboževalcev Pesmi Evrovizije) spregovorili o vsakoletnem najbolj priljubljenem evropskem televizijskem dogodku. Voditelj oddaj bo Andrej Hofer.

Oglejte si še:
V Oslu bo odmeval Narodnozabavni rock!


Ob sobotah, 8., 15. in 22. maja, na 1. programu ob 21.20 bo na sporedu oddaja Odštevanje do pesmi Evrovizije 2010. Gre za tri oddaje, ki jih pripravlja norveška radiotelevizija NRK, v katerih bodo predstavljene priprave na Pesem Evrovizije, predstavniki vseh držav, glavno mesto Norveške - Oslo, voditelji … Voditelj oddaje je Anglež Ian Wright, ki ga gledalci zagotovo poznate kot priljubljenega popotnika iz serije Osamljeni planet.

Evrovizijski finale 29. maja
Dvorana Telenor Arena bo gostila Pesem Evrovizije 2010 v treh dejanjih. Prvi in drugi predizbor bosta na vrsti v torek, 25. maja, in v četrtek, 27. maja, sklepni večer pa bo v soboto, 29. maja. Letos bomo videli celo tri voditelje. To so: Haddy Jatou N’jie, Erik Solbakken in Nadia Hasnaoui. Haddy in Erik sta osrednja voditelja, Nadia pa bo prevzela vajeti pri glasovanju.

Slovenija bo nastopila kot enajsta v drugem predizboru, in če bo pesem Narodnozabavni rock ocenjena kot ena izmed desetih najboljših, jo bomo videli tudi v sobotnem finalnem izboru. Tokrat bomo na Pesmi Evrovizije o zmagovalcu odločali gledalci s telefonskim glasovanjem in strokovne žirije v razmerju 50 proti 50. Komentator vseh treh prenosov bo Andrej Hofer, slovenske evrovizijske točke pa bo v Oslo iz Ljubljane sporočil Andrea F.

Naši predstavniki, Ansambel Roka Žlindre & Kalamari, ki jih bomo videli v vseh omenjenih oddajah, so prejšnji konec tedna gostovali na Nizozemskem, kjer so se udeležili velikega evrovizijskega srečanja in koncerta osemnajstih evrovizijskih predstavnikov.