Voditelj oddaje Spet doma tudi v novi sezoni obljublja 105 minut družinskega razvedrila, klepet in smeh ter seveda plesni turnir Zvezde plešejo. Foto: Žiga Culiberg
Voditelj oddaje Spet doma tudi v novi sezoni obljublja 105 minut družinskega razvedrila, klepet in smeh ter seveda plesni turnir Zvezde plešejo. Foto: Žiga Culiberg
Zvezde plešejo
Turnir Zvezde plešejo je med gledalci zelo priljubljen. Foto: Žiga Culiberg

Pred začetkom nove sezone smo o njegovih načrtih in o tem, kako je preživel poletje, povprašali voditelja oddaje Maria Galuniča. Priljubljeni voditelj nam je razkril, da se po počitnicah, ki jih je preživel v Vietnamu, Londonu in na Poljskem, veseli nove sezone, v kateri bosta rdeča nit vsake oddaje dva znana gosta. Obetata pa se dve novi igri - Kdo ni vsiljivec? in Spet v šoli.


Kaj bo v novi sezoni oddaje Spet doma drugače, novo, spremenjeno? Se obetajo nove rubrike, novi sodelavci?
M. G.: Do konca decembra bomo z našo oddajo skušali končati četrto uspešno leto naše nedeljske zabave. Rdeča nit ostaja nespremenjena, v oddaji gostimo dva gosta, prepoznavna in popularna obraza, s katerima se družimo uro in pol. Ob klepetu pripravljamo dve novi igri, ki nam bosta pomagali še bolje spoznati naše dobre znance, hkrati pa bosta obe igri priložnost za naše gledalce. Kdo ni vsiljivec? in Spet v šoli pa sta nova naslova. V prvi igri bomo skušali razkrinkati dve osebi, ki se izdajata za nekaj, kar nista, v drugi pa bomo znane Slovence znova posadili v šolske klopi. Nostalgično in napeto. Nikakor ne smem pozabiti na četrti in zadnji turnir Zvezde plešejo. Prvi pari že trenirajo, v tej sezoni bomo spoznali kar 18 različnih parov.

Koga boste gostili v prvi oddaji nove sezone?
M. G.: V prvi oddaji bosta gosta Manca Špik, ki ji je to poletje zagotovo spremenila glasbeno kariero, in pa Peter Poles, ki nas vsako soboto v oddaji Ljubljana, prestolnica EU, zabava in dokazuje svoj velik talent.

Bomo lahko v oddaji videli tudi kakšnega tujega zvezdnika?
M. G.: Hja, to pa je vedno zelo težko. Denarja ni, tako da jih sami ne moremo povabiti. Včasih se zgodi, da pridejo zaradi lastne promocije, mislim predvsem na pevce iz sosednjih držav z juga.

Koga bi najraje gostili v oddaji?
M. G.: Na to vprašanje nimam nobenega pametnega odgovora. Očitno nimam prav posebnih želja ali pa so se mi že vse izpolnile.

Katera oddaja oziroma trenutek iz oddaje v lanski sezoni vam je najbolj ostal v spominu?
M. G.: Zagotovo mi ostaja v odličnem spominu naša zadnja oddaja iz Portoroža. Res ogromno pozitivne energije in odličnih točk, dva tisoč ljudi in nepozabno vzdušje z vonjem po Mediteranu. Super.

Kateri gost vam je bil do zdaj najljubši? Katerega ne bi nikoli več povabili v oddajo?
M. G.: Tudi na to vprašanje vam pameten voditelj ne bo odgovoril. Diplomacija je doma tudi v našem poklicu in res si ni pametno zapirati vrat. Mala država, kjer se slej ko prej vsi potrebujemo.

Kako ste preživeli poletje?
M. G.: Veliko sem potoval. Po Vietnamu kar en mesec. Pa bil sem v Londonu, en teden na Poljskem. Nekaj dni tudi na morju. Zadnji mesec pa sem kar lepo v službi in pripravljamo se na novo sezono. Ne glede na dolgo pavzo zmeraj zmanjka še kakšen teden, da bi lahko postorili vse potrebno. Ampak na to sem že navajen.

T. K.